Tre norske båter i verdens tøffeste offshorerace

Storbritania rundt regnes som verdens tøffeste offshorerace for motorbåter. Det er 24 år siden sist, og i år er tre norske båter påmeldt.

Publisert

Til neste år er det 24 år siden sist dette løpet ble arrangert. Noen kaller det 1600 miles lange løpet for offshoresportens bestigning av Himalaya. De lengste dagsetappene er på over 200 nautiske mil. Hittil har 75 team meldt seg på i de syv klassene dette handler om. Sist det ble arrangert i 1984 vant Fabio Buzzi med White Iveco. Han har meldt seg på igjen, og mange ser nok frem til å konkurrere med legenden.

    Goldfish har tatt opp hansken og er allerede et velrenommert navn i Storbritania. Spesielt på RIB siden. Eier og konstruktør av Goldfish, Pål Sollie har meldt på en 36 fot RIB. Investor og eiendosmforvalter Ivar Tollefsen har også meldt på sin 29 fots Goldfish RIB. Det tredje norske teamet består av Frederic Selvaag og Eirik Jaer. De stiller også med en 29-fots Goldfish RIB.

    For første gang får da to av Europas fremste RIB merker konkurrert mot hverandre. Engelske Scorpion regnes for å være State of the Art på de britiske øyer, og Goldfish nærmer seg bakfra med stormskritt. Bak de to merkene står det to menn som elsker å kjøre fort. Graham Jelley, eier og konstruktør i Scorpion stiller selvfølgelig til start slik han gjorde i 1984. Denne gangen får han altså konkurranse fra vår egen Pål Solli.

    Det har tatt årevis å få i gang løpet, som er så tidkrevende at dette blir tredje gangen det arrangeres  siden 1969.       

Powered by Labrador CMS