Som skapt for norske forhold

Princess 43 er bred, trygg og romslig, og går som en stridsvogn gjennom bølgene. Men nyheten er også en moderne utfordring fra det tradisjonstenkende engelske prestisjeverftet.

Publisert Sist oppdatert

Princess erklærte ubeskjedent at en «ny legende var født» da båten avløste den populære 42-foteren i fjor. Princess 43 ble da også belønnet med prisen «Årets motorbåt 2014» under båtmessen i London, og har fått panegyriske omtaler i den hjemlige båtpressen.

Men Princess eksperimenterer ikke i utide. Flere trekk fra 42-foteren er beholdt, selv om utallige små og store detaljer er endret, i tillegg til at selve skroget er nytegnet. Det som i første rekke vil få Princess-kjennere til å se at det har kommet en ny innstegsmodell i flybridge-serien, er de langt større nedre vinduene i salongen, ovale vinduer i lugarene og en mer bastant, men samtidig faktisk også mer elegant flybridge-utforming. Tross én ekstra fots lengde fremstår den nye modellen også som mer kompakt enn forgjengeren. Stilen har visse skandinaviske trekk, særlig om kunden krysser av for det lekre, fargede skroget. Middelhavet er langt unna, Princess 43 ser ut som om den er tegnet med tanke på oss her i nord. Det er ganske sikkert en bevisst strategi fra markedsavdelingen i Plymouth. Båtens grunnpris her hjemme havner på over fem millioner kroner, men i et tregt nybåtmarked er pengesterke nordmenn en viktig målgruppe.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER