Prøvekjørt: Goldfish Ocean 50

Gutten med gullbuksene:Goldfish-gründer Pål Solli har begått en ny drømmebåt.Denne gangen mente vi han hadde tatt steget oppblant de virkelig store «ekstremistene», som FabioBuzzi og Reggie Fountain. Etter å ha testet båten menervi han tar steget langt forbi.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: FRODE PEDERSEN

Av og til skulle jeg ønske at mine kunnskaper om båt var mye større enn det de er. Min jobb er først og fremst å være journalist, det vil si å formidle informasjon av stor verdi for våre lesere. Det var derfor med en smule ærefrykt jeg, som en av de første journalistene, fikk prøvekjøre Goldfishs nye ekstrembåt. Prototypen Ocean 50. Jeg formidler derfor dette som litt novise, litt båtmenneske og mye opplevelse. Det skal mye til å matche Pål Solli når han drar av gårde med så mange faguttrykk at jeg ikke engang kjenner igjen mine egne notater. Kul umulig … kort gjenfortalt. Det ble en strålende dag i en helnorsk superbåt.

Står i notatene: Ja, du skal få smidd nye propeller med større blader for at rumpa skal sitte bra i 60 knop. Ja, du skal få justert vekta ned med 700 kilo; ja, du skal få justert sittehøyden slik at man kommer tre centimeter lavere i forhold til vindskjermen; ja, du skal få gjort noe med bofasilitetene som gjør det mulig å få litt mer privatliv under dekk. Dette er bare noen av de detaljene som skal rettes på før byggenummer to slippes om noen måneder. Nei, jeg skjønner ikke bæret når du begynner å snakke om forskjellene/fordelene/ulempene ved å ha eller ikke ha droppboks mellom gir og aksling. Er usikker på kråketærne mine om hvorvidt det lønner seg å vinkle propellene utover eller dra dem nærmere hverandre. Skal de suge luft eller ikke?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS