Prøvekjørt: Goldfish 23 Tender vs. Hydrolift SX22

Mestermøte i rom sjø: De har mange ting til felles, men likevel er de veldig forskjellige. De er begge eksponenter for det ypperste norsk og internasjonal båtdesign kan fremskaffe. Hva vi snakker om? Hydrolift 22 SX og Goldfish 23 Tender. Bård Eker og Pål Sollie. Vi fikk gutta til å stille med båtene sine på nøytral grunn. Til en vennskapelig kappestrid om hvem som ruler fremtiden, og for å finne ut hvor forskjellige to sportsbåter i eliteklassen faktisk kan være. Mesternes mestere fikk så definitivt kjørt seg!

Publisert

Enkel, men lekker kjøremaskin

Vi glemmer at den nye båten fra Goldfish bare er en 23-foter, når vi cruiser i behagelige 43 knop i åtte-ti sekundmeter motvind, på bølger som normalt ville gjort en tur med en landstedsbåt til et slit.

Vi ligger cirka 100 meter etter Hydrolift sin SX 22,  som kom i gang litt før oss. Med full gass akselererer vi til 55 knop. Selv om det er litt sjø tar den bølgene lekende lett og vi haler raskt innpå konkurrenten fra Fredrikstad. To norske designbåter kjører ved siden av hverandre i litt rufsevær, og kaster sjøen til siden og behandler oss om bord med gjensidig respekt. Det må være et herlig syn!

Tender og landstedsbåt

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS