Prøvekjørt: Targa 27.2

Mer praktisk og fortsatt like tøff

En god båt er blitt enda bedre, men Targa holder seg likevel trofast til konseptet med 27.2. Dette er den tredje generasjonen av klassikeren som opprinnelig ble lansert helt tilbake i 1991.

Publisert

Targa-fansen vet dermed hva de får: En bunnsolid, velbygd, sjøsikker og eksklusiv walkaround med brukbare fartsområder og fin, bastant komfort. Men det er også noe de ikke får, noe som gjør at konservative Targa kanskje etter hvert bør ta steget litt videre i fornyelsesprosessen. Mer om dette senere i artikkelen.

Bare eksperter kan med hånden på hjertet si at de kan skille tredje generasjon Targa 27.2 fra forgjengerne på litt avstand. Men detaljendringene er utallige, faktisk er det kun grunnkonseptet som er beholdt. Nesten alt annet er fornyet, og selv om undervannsskroget er direkte basert på forgjengeren, er også skroglengden økt – med 29 centimeter.

Dette er en uhyre viktig båt for Targa, som i likhet med mange andre båtbyggere har hatt noen temmelig tøffe år. Med totalt 220 ansatte er familieeide Botnia Marin en hjørnesteinsbedrift for både Malax og Nykarleby. Mange familier er avhengig av at denne nyheten slår an og så langt peker pilene rett vei. Botnia Marin kan notere et stort antall forhåndsbestillinger av 27.2 og allerede nå er det over et halvt års leveringstid for nyheten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS