Overbevisende seier for Spirit of Norway

Det ble en styrkeoppvisning av de sjeldne for Bjøn Rune Gjelsten  Spirit of Norway. Victory 77 som leder VM sammenlagt  var i dag sjanseløse og Jotun stod for dramatikken etter at de støtte sammen med Qatar 96 og gikk rundt.

Publisert

Spirit of Norway 10 med Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis parkerte konkurrentene i dagens VM-runde i Oslo. De siste fem rundene kjørte de med full kontroll, og i følge Bjørn Rune Gjelsten så kontrollert at ha kunne spare motorene til nest løp. På den måten vinner de ekstra poeng for at de kjører flere løp på samme motor oppsett. Spirit of Norway knappet inn på forspranget med 7 poeng i dagens løp.

-Dette trengte vi så enormt. Med seier her i dag er ikke avstanden frem til Victory så stor. Vi kjørte alt det båten var god inn mot første sving. Det var på grensen, men det er viktig å vinne den svingen for utfallet av løpet. Vi var aldri under 150 kilometer i noen svinger. Det sier vel sitt om at vi kjørte på grensen i dag, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Gjelsten mener at VM ikke kommer til å bli avgjort før siste kjøring i Dubai. Det samme skjedde i fjor. Da blåste Spirit en motor i nest siste løp, og Victory tok igjen Gjelsten og Curtis forsprang. 

Dramatisk for Jotun

Det ble dramatisk for gutta i Jotun. Etter en halv runde ble de liggende i en skvis mellom Victory 7 og Qatar 96. Qatar kom borti Jotun, og båten la seg over og slo rundt.

-Alt fungerte, vi fikk faktisk tid nok til å stenge alt elektrisk og jeg fikk lukket de lukene jeg skulle før vi forlot båten gjennom nødluka i bunnen. Vi fikk oss noen smeller, men ellers så var dette en grei erfaring å få med seg. Dette er første gang jeg går rundt med en Offshore-1 båt, sier Christian Zaborowski. Jotun vurderte i ettermiddag å legge inn en protest.

Powered by Labrador CMS