Nordhavn ble årets motorbåt

Tøffest i klassen. Nordhavn 47 hentet hjem tittelen ”MOTORBOAT OF THE YEAR” på båtmessen i Düsseldorf.

Publisert

Den kan smykke seg med tittelen verdens flotteste motorbåt i sin klasse. Nordhavn 47 gikk til topps i en av verdens viktigste konkurranser for fritidsbåter under messen i Düsseldorf.  Flere og flere som vil skille seg ut fra mengden ser ut til å velge båter i denne klassen. Båter som ser ut som en kryssning mellomfiskebåt, forskningsfartøy og taubåt, men som er innredet for komfortable turer og for å leve om bord i ukevis uten at man nødvendigvis trenger å fylle drivstoff eller vann. Den kan gjøre unna 3000 nautiske mil i åtte knop uten påfyll. Det vil si den i teorien vil klare en transatlantisk kryssing. Fra Gran Canaria til Barbados er distansen 2600 nautiske, og flere Nordhavn eiere har allerede gjort unna denne turen.

 

Nordhavn 47 har skrog med spring som gjør baugen høy og tøff i trynet. Den er veldig bred noe som øker boarealet. Når båten ble lansert i USA tok det helt av, og den ble raskt selskapets bestselger.  PAE som produserer Nordhavn har eksistert siden 1973, da var det seilbåter de satset på. På slutten av 80-tallet  begynte de å tegne sine egne motorbåter. Disse har blitt en suksess, og i dag har de 14 motorbåter fra 35 til 86 fot. Alle bygget over det samme konseptet.

Europarepresentanten for Nordhavn, Neil Russel, sider han er overveldet over prisen. Han vet hva båtene står for og dette var en bekreftelse på nettopp det, sier han. Men han er også så ydmyk at han sier at den beste båten deres ennå ikke er laget. 

Spesifikasjoner:

Lengde over alt:  15.5 m

Lengde vannlinje: 13.0 m

Bredde: 4,9 m

Dybde: 1.7 m

Vanntank: 1514 l

Drivstoff: 5.600 l

Tyngde: 31 tonn

Motor: Lugger 173 HK 2.400 rpm

  

Powered by Labrador CMS