Rotur til Danmark:

Nesten i mål - men fortsatt værfast

Ulf Johnson (70) ligger for femte dagen stille i Mölle i påvente av roligere vær.

Publisert

HOVEDBILDE: Ulf underveis. Foto: Anders Bolin/Ro-Ulfs Fanclub.

De siste dagers vær har gjort at Ulf har måttet ligge stille og vente på rolige vær før han tar fatt på den siste biten av roturen til København. Vindstyrken har de siste dagene ligget på inntil 9-11 m/sek, men det er meldt noe avtakende vind de neste dagene.

Selv om det gjenstår noen dagsetapper, er roeren nå ganske sikker på at han klarer målet om å nå Nyhavn på bursdagen 31.08.

– Jeg har hele tiden tenkt at hvis klarer å runde Kullen i tide, vil jeg klare det, forteller Ulf på telefon fra Mølle.

Selve rundingen av Kullen var tøff, og Ulf rodde ifølge eget utsagn med blodsmak i munnen for å komme rundt og i le før vinden tok seg opp. På det meste rodde han 100 kilometer på tre dager.

Applauderer på bryggene

Ro-Ulf er imponert over den store gjestfriheten og hyggelige oppmerksomheten han har fått langs kysten.

– Jeg har møtt folk som har gitt meg madrass på stua si til tross for at de skulle ha stor fest dagen etter. Et annet sted fikk jeg gratis hotellrom. Lokalavisene har kommet løpende ned for å skrive om meg, og jeg har blitt møtt på bryggene av masse hyggelige applauderende folk, sier en glad 70-åring.

– Utrolig at de kommer  for å se en gal 70-åring som meg, men det er kanskje nettopp derfor; at jeg er en kuriositet, fortsetter han.

Han er veldig glad han tok utfordringen, som har bydd på både blodslit og perfekte stille sommerdager med havblikk. Under finværet i juli var  forholdene så gode at han tok seg noen ekstra mil og rodde innom blant annet Gullholmen bare for ”moro skyld”.

Søkte nødhavn

Men det har også har vært tøffe tak. Etter Falkenberg kom han utfor mye høyere sjø enn meldt, og kom seg akkurat inn i tide.

– Det var meldt 4-5 m/sek, men blåste opp til det dobbelte. Bølgene kom to og to i slengen; og mens den ene bølgen slo inn i båten, slo den andre over og oppi båten.  Jeg klarte akkurat å komme med inn til en nødhav

Powered by Labrador CMS