Moonens største og flotteste sjøsatt

Moonen Shipyards bv i Nederland,  internasjonalt  kjent for sine mange superyachts, har nettopp levert verftets største og flotteste hittil – den 42 meter lange «Sofia».

Publisert

Resultatene av en tre døgns  testtur har allerede vakt oppsikt. Eieren av «Sofia» stilte helt spesielle krav til verftet. Et av dem var at båten skulle være svært stillegående.  Mens lydnivået i kabinene på slike fartøyer sjelden er under 50 desibel under fart, lyktes det verftet å oppnå så lave verdier som 40 dB i kabinene og 45 dB i styrhuset der 60 dB normalt tilfredsstiller Lloyd’s Registers krav til Class 1- sertifisering.  Også vibrasjonen er redusert til et absolutt minimum i denne båten.

Store vinduer og lyse materialer i interiøret gir et svært moderne og elegant inntrykk. Det er tre åpne dekk akter i tillegg til en badeplattform.  Yachten er utstyrt med flere avanserte leketøy, blant dem en ubåt med plass til tre voksne.  Den har en godt synlig plass på det laveste akterdekket. To dekk over står en stor, åpen speedbåt og en rib. På det øverste dekket er det en liten swimmingpool. Over flybridgen er det to svære og kraftige satellittantenner som sikrer god kommunikasjonskapasitet hele verdens rundt.

Powered by Labrador CMS