Monte Carlo 42: ingen klisjé

Monte Carlo 42 er oppkalt etter bydelen i Monaco som huser de rikeste av de rike. Båten er derimot ment å matche lommeboka til trauste nordmenn som ønsker seg en hurtiggående hytte med sjøutsikt. Skjønt hvem har tre og en halv million i lommeboka?

Publisert Sist oppdatert

Siden starten i 1884 har de levert cirka 36 000 motorbåter, dette har gjort Beneteau til en av verdens største fritidsbåtprodusenter. I tillegg kommer seilbåtene, som i dag utgjør et like viktig marked for Beneteau. Franskmannen som startet det hele, Benjamin Beneteau, var forut for sin tid. Allerede i 1912 lanserte han en fiskebåt som kombinerte seil og motor.

De har nettopp åpnet Europas mest moderne produksjonshaller i Nord-Italia for å utvikle superyachter over 75 fot. Hvilket navn har de valgt på denne serien båter, tror du? Nettopp, Monte Carlo Yachts. Mer enn 2500 personer jobber i dag for selskapet. Beneteau har i dag 21 motorbåter i sitt modellutvalg. Alt fra mindre konsollbåter, sportscrui-

sere, flybridge-utgaver til store trawlere på over 50 fot. Monte Carlo har vært Beneteaus største modellsuksess siden den ble introdusert i 2006, og utgjør i dag tre modeller: 47 Flybridge, 47 HardTop og 42 HardTop.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS