Klar for storinnrykk

Sent onsdag ettermiddag var hele Kadettangen i Bærum fylt opp av forventningsfulle båtutstillere. Med værgudene hengende som en Nemesis over utstillingsområdet, pynter 450 utstilte  båter seg for nye bekjentskaper.

Publisert

I tillegg til 450 båter i sjøen, er det over 60 utstillere på land. I Sandvika garanterer arrangøren NORBOAT at alle med et lite snev av båtinteresse skal få dekket sine behov.

Bavaria har lagt sine vedenslanseringer til denne utstillingen, og det sier vel sitt om at Norge tross alt blir lagt merke til ute i Europa. Det er flere Norges og Europa-lanseringer, men Askeladdens store RIB-nyhet uteble.

-Det ble rett og slett ikke tid til å få den ferdig, sier markedssjef Leif Bergaas i Askeladden. Gozzis nye 19 foter dukket heller ikke opp.

Det er lagt ut over en nautisk mil med brygger så her er det bare å ta på joggesko.Største båt på messen er Princess 95-foter.

For barna

På lørdag og søndag kommer Kaptein Sabeltanns venner. Langemann og Benjamin vil lage sjørøverfest på stranden.  Barn kan prøve jolleseiling og ELIAS båter.

Huskokken Egil Nordeide, som holder til i strandkanen, vil gi publikum mulighet til både å få smake og lære hvordan man lager nydelig og lettvint gourmetmat fra fjordens spisskammer.

Den nye spennende vannsporten FunBallz vil ikke bare bli demonstrert, publikum kan også få prøve. FunBallz er en stor luftball som man løper inne i på vannet. Andre populære aktiviteter er krabbefiskebrygge og Rusken-aksjon. 

Sikkerhet i fokus


I tråd med tradisjonene setter Båter i sjøen også i år sikkerhet i fokus, og i løpet av messen kan man ta båtførerprøven, både kurs og privatisteksamen, ta VHF-kurs og eksamen, lære livredning samt vedlikehold og riktig bruk av redningsvest. Arrangøren venter 15.000 besøkende i messeperioden.Powered by Labrador CMS