Fullblods kjøremaskin eller ren designøvelse?

Nauvo, Finland: XO 270 RS Cabin ser fantastisk ut, kjører som en drøm og har den samme fullblodsfølelsen som de bejublede lillesøstrene. Men samtidig er dette en nokså upraktisk 27-foter.

Publisert

XO 270 RS Cabin er primært en rask skyssbåt, noe de finske båtbyggerne slett ikke legger skjul på. Men fabrikken har allerede et utvalg båter som oppfyller «skyssbåtkravene» med god margin. Har XO strukket strikken litt for langt når de lanserer 270 Cabin over samme lest som 240 Cabin?

Nå er det i utgangspunktet vanskelig å kritisere en båt for selve grunnkonseptet, tross alt må den potensielle kjøperen selv avgjøre om en modell duger til vedkommendes behov. XO er heller ikke alene om å bygge vakre, særpregede båter som utfordrer nordmannens vanlige, men nesten umulige krav om at en god båt skal være den rene «sveitserkniven», der alle funksjoner er pent satt sammen i en pakke som både ser lekker ut, kjører godt og ikke koster for mye. XO ignorerer glatt å bygge slike altmuligbåter, aluminiumsbåteksperten sikter mot smalere markeder.

Perfekt med diesel

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS