SEILBÅT: Silent Sea er en av utstillerne i Vollen. De bruker en First 47.7 for å teste ut nye løsninger.

Fremtidens båtliv formes i Vollen

Til helgen blir det både elbåtkonferanse og elbåtmesse i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Det blir et tettpakket program under elbåtkonferansen på fredag, hvor både toppolitikere og viktige aktører i bransjen vil fortelle om sine syn på fremtidens båtliv. Konferansen avsluttes med en paneldebatt hvor det kan bli en del motstridende meninger.

– Vi har fått en bra respons på konferansen og vi er heldige som har politikere som har meninger om fremtidens båtliv, forteller initiativtaker Morten Gjeruldsen. Han forteller tirsdag morgen at det nå nærmer seg fullt for å følge konferansen.

Politikere som kommer til Vollen er finansminister Jan Tore Sanner, klima og miljøminister Sveinung Rotevatn, ordfører i Asker Kommune Lene Conradi, og Espen Barth Eide fra Arbeiderpartiet. Han er nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité.

INITIATIVTAKER: Morten Gjeruldsen har samlet bransje og politikere for å stikke ut kurs for morgendagens båtliv. Det skjer i Vollen 27.-29. august.Click to add image-byline

Noe på gang

INITIATIVTAKER: Morten Gjeruldsen har samlet bransje og politikere for å stikke ut kurs for morgendagens båtliv. Det skjer i Vollen 27.-29. august.

Hele helgen er det også elbåtmesse i Vollen Marina. Her kan du se elbåter på vannet, og se spennende prosjekter på land. Det er ikke bare elbåter, men også nye ladeløsninger og miljøvennlig metoder for å bekjempe groe under båten som blir vist frem.

Silent Sea viser frem sin testbenk, en First 47.7 med elmotor. Båten har blitt brukt til tre ukes ferieseilas i sommer uten å være tilkoblet landstrøm.

Greenline, med sin elektriske kabincruisere er på plass, Strana viser frem sin miljøvennelige skjærgårdsjeep med norsk motor fra SeaDrive. X-Shore viser at elbåter også kan være raske, mens Rand viser at elbåter kan være kule.

BKK viser frem Hydrolift med en kraftig elpåhengsmotor fra Evoy, et norsk selskap som er kommet langt med utvikling av elektrifisering av fritidsbåtflåten og yrkestbåter.

Prototypen fra Bjurtech viser at det er mulig med elektriske motorbåter uten å ha tilgang til landstrøm.

Prisutdeling

I forbindelse med elbåtkonferansen blir det også utdelt en Gründerpris. Prisen deles ut til en gründer som jobber med nye innovative løsninger mot elbåtbransjen, og deles ut av klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. Vinneren av Gründerpris blir plukket ut av en jury med Steinar Bustad, Asker Næringsforening som formann. I juryen sitter også SEILmagasinet og Båtmagasinet.

ARENEA: Vollen Marine satser på miljøløsninger og legger til rette for elektrisk båtliv.