Båt + golf = sant på Tyrifjorden

På Storøya i Tyrifjoden er en av landets vakreste golfbaner. Vi legger til på gjesteplassen og besøker den naturskjønne øya.

Publisert

Storøya er den største øya i Hole kommune i Buskerud fylke, og også i Tyrifjorden. Foruten en golfklubb er det også et naturreservat på cirka 35 dekar vest på øya, på grunn av de geologiske lagene fra silur.

Øya er veldig naturrik. I skrentene ned mot Tyrifjorden finnes også her kalkfuruskog. Det biologiske mangfoldet er rikt på øya som har en variert flora. Ved Storøen gård finnes det sjeldne kulturvekster og forvillet klosterflora som trolig ble brakt til øya av munker.

Øya består av et mangfold av naturtyper. Som i skrentene ned mot Tyrifjorden finnes også her kalkfuruskog. Det biologiske mangfoldet er rikt på øya som har en variert flora. Ved Storøen gård finnes det sjeldne kulturvekster og forvillet klosterflora som trolig ble brakt til øya av munker.

I 1995 ble det ferdigstilt en 18 hulls golfbane på øya, Tyrifjord golfklubb. Du kommer også til øya med bil, over en bru med en tunell under for båter. Her er det også egen bryggeplass for golfgjester. Klubben har 1200 medlemmer. Det fortelles at kvaliteten på greener og fairways (forstå det den som spiller golf) er veldig god.

På banen treffer vi på far og sønn, Kristoffer og Klaus Adde fra Bærum, som lovpriser banen.

– Vi er ikke medlemmer her, men vi spiller via veritasmedlemskap, forteller Kristoffer Adde, klar til å slå et nytt slag så fort golfspillerene foran er ferdige og har gått til neste bane.

– Hvorfor reiser dere hit?

– Det er en fantastisk bane, vi har spilt her masse. Det blir vel tre-fire ganger i året. Dette er en naturskjønn bane med nydelig utsikt, og nær vannet, sier Kristoffer Adde.

– Også er det flotte hull i fin natur, sier Klaus Adde. De slår hvert sitt slag og rusler videre.

Powered by Labrador CMS