Saga 29 LS

Tidløs og etterspurt

Nesten 20 år etter at den lille fabrikken på Selje helt nord i Sogn- og Fjordane lanserte Saga 29 LS, er det ennå et sunt marked for båten.

Publisert

Ikke er den størst og ikke er den raskest, men Saga 29 LS er likevel en av de norske bruktbåtene som holder prisene best. Som ny representerte modellen en solid evolusjon fra de mer klassiske Saga-båtene. Saga 29 i LS-utgave ble en rendyrket «vestlandsbåt» med lukket kabin og stort akterdekk, i en stil ikke ulik modeller fra fabrikker som NB og Viknes. Senere kom det en interessant HT-versjon uten bakdør og mer fleksibel innredning.

LS-modellen ble produsert til 2004 mens HT-versjonen kom i 2003 og ble produsert til 2007. Samlet leverte verftet et kvart tusen Saga 29. Omtrent halvparten gikk til eksport.

Saga 29 byr på klassisk vestnorsk håndverk i kombinasjon med Eivind Ambles veldisponerte penneføring, og båten fikk meget gode anmeldelser da den kom. Også i utlandet ble båten godt mottatt, blant annet gjennom panegyriske testrapporter i det britiske bladet Motor Boat Monthly.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS