PÅ TUR: OVER TIL SHETLAND

Nordsjøen rundt på en uke

Går du med en drøm om å besøke fremmede kyster? I sommer leide vi båt i Stavanger og tok båtturen over til Shetland og Fair Isle med to 11-åringer på mannskapslisten.

Publisert Sist oppdatert

Surfet

Vi svingte ned på kaien i Hundvåg i Stavanger på ettermiddagen 9. juli. Værmeldingen sa sørøstlig bris til natten og neste morgen, deretter lette og omskiftelige vinder. Langtidsvarselet meldte om vestlige vinder en uke frem. I tillegg skinte sola. Her var det jo bare å komme seg av gårde!

Vi kastet loss ved 20-tiden og gikk ut Byfjorden med kurs nordøst av Kvitsøy, deretter sør om Geitungane ved Skudeneshavn og så 290 grader på kompasset ut på havet. Vi satte vakter fra midnatt.

Da jeg kom på morgenvakten kl. 04, rødmet himmelen i øst over Norge, som nå var i ferd med å forvinne under horisonten. Snart skyet det til, og vinden økte på til frisk bris med liten kuling i kastene. Den brede og nokså lette 44-foteren likte seg godt. Vi seilte unna vinden i ni knops fart, og surfet helt opp i 12 knop på bølgene. Lerwick, here we come!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS