PRØVEKJØRT: Windy 27 Solano

Her trengs det ingen farskapstest

Likheten er så slående at vi må ta et familiefoto når vi tilfeldig ser nyheten Windy 27 Solano sammen med 32 år eldre Windy 22.

Publisert Sist oppdatert

Se Båtlivs 360-visning av båten nederst i artikkelen

I Leangbukta i Asker ligger Windys første Solano, en prototyp som akkurat er sjøsatt i september regnet for å rekke båtmesse på Windy-eier Trygve Hegnars eget hotell, deretter Båter i Sjøen, og så Cannes Yachting Festival. Vi rekker så vidt rekker å få et førsteinntrykk av den travelt opptatte båten.

Da vi ankommer Leangbukta er det en annen båt som fanger vår oppmerksomhet. Det er en 32 år gammel Windy 22, som eies av Windy-sjef Knut Heiberg-Andersen. Denne vakre Linge-konstruksjonen regnes som en ekte klassiker, og det som virkelig slår oss er de mange likhetene, til tross for de 32 årene som skiller disse to modellene. Windy er veldig opptatt av DNA-et, at det gamle videreføres med de nye modellene, og her har vi virkelig farskapstesten. Det er slående mange likhetstrekk, samtidig som Windy 27 Solano fremstår som en moderne båt. Likheten er så påfallende at vi beslutter å ta et familiefoto når de to først er samlet her denne regnfulle prøvekjøringsdagen. I tillegg tar vi med Windy 22 ut som fotobåt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS