«Havarist» kan ha vært vannscooter

Den store leteaksjonen i Tromøysund søndag kveld endte uten resultat. Nå sier lokale øyenvitner at villmannskjøring med vannscooter kan ha utløst hele aksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedredningssentralen satte i gang en omfattende søk- og redningsoperasjon da det søndag ettermiddag ble meldt at en båt, trolig med én person om bord skulle ha gått ned ved Tromøybroa, like ved Arendal. Observasjonen av en synkende båt ble gjort med en kikkert på avstand.

Det ble blant annet satt inn dykkere i søket, som ble avsluttet utpå kvelden uten at det ble funnet spor av båt, mannskap eller vrakrester. Det kom heller ikke rapporter om at noen var savnet.

- Vi tror meldingen om båten som gikk ned bygger på en feilobservasjon, sa vaktleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen.

Arendals Tidende har nå snakket med flere personer som observerte en vannscooter med tre personer om bord som drev med villmannskjøring i området ved Tromøysund omtrent da det mystiske «havariet» ble meldt.

- På avstand kan godt vannscooteren ha blitt forvekslet med en båt, sier en lokal beboer, og det er ifølge mannen slett ikke uvanlig å se vannscootere i dette området.