Testet på langtur

MAGISK BÅTTUR: Vi tok Askeladden P92 SUV inn mot Svartisen.
MAGISK BÅTTUR: Vi tok Askeladden P92 SUV inn mot Svartisen.

Askeladden P92 SUV: Tøff tur- og fiskebåt

Båtmagasinet fikk testet Askeladden P92 SUV i kuling ut til Lovund, og bodde og jobbet bra om bord i en uke på Helgelandskysten.

Publisert

Askeladden P92 SUV kan minne om en lillesøster til Viknes, med utenbordsmotor. Båten utpreger seg med et stort akterdekk med soft-top og kalesjeløsning. Den ser tøff ut med negative frontruter og et butt forskip. Merkevaren er åpenbart sterk for noen gutter kom ut på brygga og vekselsvis kysset på båten og la seg på knær og tilba båten da vi lå fortøyd på Lovund. Også hotelleier Sivert Olaisen ymtet frempå at han hadde planer om å kjøpe modellen.

Vi testet båten med 350 hk Suzuki med duopropell. Vi kjørte (seilte) om lag 250 nautiske mil i løpet av toktet og logget 17 motortimer. Vi brukte i alt 534 liter bensin som utgjør 2,1 liter per nautisk mil, eller 31,4 liter i timen. Da startet vi ut med fulle tanker, en del kamera- og dykkerutstyr og mannskap på to mann.

Båtmagasinet har tidligere testet båten, og kommer derfor ikke her med en typisk test, men en oppsummering av våre erfaringer på en ukes tokt langs Helgelandskysten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS