Askeladden C65 Cruiser

Ny Askeladden med mer plass og komfort

Askeladdens C61-modeller vakte mye begeistring i fjor. Nå kommer C65 Cruiser, med litt større plass og litt mer bokomfort. Den veldreide nyheten er et godt innspill i en daycruiser-klasse der kundene etterhvert har svært mye fint å velge mellom.

Publisert Sist oppdatert

Bygget for å bli brukt

Liker hestekrefter

Største motoralternativ på nybåten er 250 hestekrefter og et fartspotensial på vel 45 knop – ifølge Askeladden. Her tror vi Askeladdens anslag er konservative, vi målte noe over 42 knop med 200-hesteren. Uansett leverer den store 250 hk-versjonen trolig mer krefter enn menigmann egentlig har bruk for, i tillegg veier V6-motoren fra Suzuki vel 50 kilo mer enn den nye firesylindrede 2,8-liters 200-hesteren som sto på testbåten. DF 200 er en «oppskremt» utgave av Suzukis 150-hester, og prisdifferansen mellom denne og mistemotoren er kun 25 000 kroner. Denne investeringen bør alle vurdere. Maskinen jobber svært lett og smidig på den nye båten, og kvitterer med et bensinforbruk på vel én liter per nautisk mil i moderate fartsområder mellom 16 og 17 knop og opp mot slutten av 20-tallet. Først når turtallet nærmer seg 4500, begynner den svarte 2,8-literen å forsyne seg grådigere fra tanken, men også på toppfart – vel 42 knop – er maskinen rimelig i drift. Vi målte da et forbruk på 71 liter i timen, altså godt under to liter per nautisk mil.

Støynivået er meget behagelig. 78 desibel i en åpen båt som kjører i over 25 knop er et fint tall. I tillegg er som nevnt skroget stumt og kompakt, med kun en irriterende vislelyd fra en feilmontert pakning i cockpit-døren. Men det sier jo sitt at slike lyder høres i en åpen båt som kjører i grei, norsk landeveisfart!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER