Arnulfs fem favoritthavner

Den noble damen «Antares» bringer sitt single mannskap trygt frem mellom havner i Skandinavia. Skipper Arnulf opplever de mest fantastiske steder og folk som han lystelig beskriver i sine ukentlige blogger på batliv.no. Her forteller han deg om sine fem favoritthavner. Det er ikke bare i havn man opplever sterke saker. For et par uker siden så han et vakkert skue da en stor spekkhugger plutselig steg opp av vannet bare få meter fra båten. Det var utenfor Jæren.

Publisert

Sæby på Nord-Jylland

Kärringön i Bohuslän

Egersund

Marvik i Ryfylke

Motorbåtferien kan av og til by på spenning med kuling og høy sjø ute i havgapet. Da er det deilig å kunne sette baugen inn bak øyene for å oppleve innlandsklima og idyllisk natur. De regionale friluftsrådene i Rogaland har tilrettelagt mange flotte natur- og uthavner for båtfolket.

Marvik er imidlertid en god representant for flere av Ryfylkes godt tilrettelagte gjestehavner. Den lokale båtforeningen tilbyr 80 meter langside gjesteplasser og et topp moderne serviceanlegg for en rimelig penge. Den nye flytekaia med vann og strøm er av beste kvalitet, og har selvsagt den viktige detaljen med en solid beskyttelseslist av treverk (brygger som er laget av utrangerte laksemærer kan være utfordrende). Trelista beskytter båten mot skader når hurtigbåten av og til holder for stor fart ute i fjorden, og den bidrar til en skadefri manøver inn mellom båter når du «går på et spring».

Butikken på kaia tilbyr mat og billig drivstoff, men er også avhengig av at båtturistene handler der. Ellen har nettopp startet opp driften etter at andre måtte legg inn årene i fjor. Hun syntes det var for galt at hennes kjære hjemsted skulle være uten butikk, så hun tok opp igjen tradisjonen fra tre generasjoners forfedre som har drevet «Marvik assorterte landhandel». Marvik byr på ypperlige badeforhold med bl.a. en naturlig sandstrand for de minste. Sjøørreten spretter i bukta, og du finner turløyper som gjør det enkelt å stige opp i høyden for et praktfullt skue ut- over Ryfylke. Befolkningen er stolte og gjestfrie, og de har flere nettsider som gir god informasjon til båtfolket.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS