Marex 77 Holiday

HALVPLANER: Marex 77 Holiday har et fartspotenisale opp mot 18 knop. Med testbåtens 55 hk Yanmar når den en toppfart rundt ni, men vi fikk ikke toppturtall på testbåten. Maksfarten med denne motoren bør derfor være noe høyere.
SOM NY: Med nye puter og polstring, er akterlugaren blitt innbydende og delikat. Her er det god køyeplass for to personer, pluss en sittebenk/minikøye på babord side.
UNDER DØRKEN: Lett adkomst til batterier og septiktank på styrbord side under salongdørken.
LITEN BYSSE: Ryggstøet i den doble rormannsbenken felles forover når man skal samles rundt bordet. Byssa på babord side har litt begrenset med stuveplass.
HELT TOPP: Det er enkelt å komme til motoren, som står fritt og lett tilgjengelig. Isoleringen var bra og ga et lavt støynivå ombord.
DUSJ OG VASK: Toalettrommet har grei ståhøyde, men ingen dusjmulighet.
SALONG OG LUGAR: I tråd med smaken på 1980-tallet er det salong også i hovedlugaren forut, men denne bygger man lett om til en romslig dobbeltkøye.
Marex 77 Holiday

Kuppet!

En oppgradert og strøken Marex 77 Holiday til 150.000 kroner er et av vårens store kupp på brukt- markedet.

Publisert Sist oppdatert

Marex 77 Holiday er en av markedets virkelig klassiske akterlugar-modeller. Den populære turbåten har gjennomgått en rekke hamskifter siden den ble lansert i 1983, og modellbetegnelsen har variert fra Marex 77 til 770 og 277 – men alltid med etternavnet Holiday. Totalt er det bygget ca 486 Holiday, og i begynnelsen av juni lå det ni 77 Holiday ute på www.finn.no. De fleste av disse var bygget rundt midten av 1980-tallet, og brorparten hadde 66-hesteren. Vår testbåt fra 1984 føyer seg pent inn i rekken, men med en 45 hk Yanmar-motor, noe som er med på å holde prisen nede. Ytterpunktene på prisskalaen blant båtene på www.finn.no var en 1983-modell til snaut 95.000 kroner og en 1986-modell til 290.000. Man bør kunne få tak i en meget velholdt Holiday for mellom 150 og 180.000 kroner.

Hva får du for pengene?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER