Minitest: Faeton 730 Top Moraga

Ikke uforglemmelig

Walkaround-konseptet begynner å bli velkjent, av flere båtjournalister omtalt som den nye daycruiseren. Flere WA-båter med hardtop har funnet veien til markedet, en av dem er Faeton 730 Top Moraga. Et konsept som fungerer, men ikke en båt du aldri glemmer.

Publisert Sist oppdatert

Faeton-båtene produseres av Turmarine, s.a. i Almeria i Spania. De har både sportsbåter og større bobåter i sitt sortiment, foruten tre walkaround-modeller. Foreløpig skal det være solgt 7-8 av disse mindre og relativt prisgunstige båtene her i landet.
Båten vi testet bærer preg av at den er produsert ved Middelhavet, men det betyr nødvendigvis ikke at den hører best hjemme under mer solrike kyster. Litt paradoksalt er det at få nordiske produsenter tilbyr walkaroundbåter med hardtop. Flere mellomeuropeiske båtbyggere har funnet denne løsningen interessant. Like gjerne som den beskytter mot stekende sol lenger syd, gir taket over hodet beskyttelse mot regn og blåst her nord. Av de løsninger ombord som er mindre velegnet under våre klimatiske forhold, er polstringen av enkelte flater på uteplassen. Det burde imidlertid være en enkel sak for importøren å påpeke slike svakheter overfor produsenten.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER