Førsteinntrykket Buster L

Lett og smidig

Nye Buster L er arvtakeren til en av Nordens mest solgte fritidsbåter – nemlig gamle Buster L. Fra 1992 til 2009 ble den solgt i 15.000 eksemplarer. Arvtakeren er litt større og litt tyngre, men fremfor alt mer funksjonell.

Publisert Sist oppdatert

Da den forrige L-utgaven ble utviklet på begynnelsen av 1990-tallet, hadde den finske produsenten Fiskars to mål for øyet: For det første skulle båten tilpasses en 50 hk utenbordsmotor og for det andre måtte den være lett transportere og sjøsette med en tilhenger. Disse målene har stått fast også under utviklingen av den nye L-versjonen. Motorstyrken skulle ligge mellom 40- og 50 hk, og vekten med den største motoren skulle tilpasses båttilhengere uten brems.

Nye Buster L er 15 cm lenger enn den gamle, den har nesten samme bredde og veier ca 24 kg mer. Båtens vekt er 362 kg, og med en 50 hk motor ligger totalvekten rett under 500 kg. Men til tross for tilnærmet samme ytre mål, har Buster L et langt større innvendig volum. Dette på grunn av høyere innvendig fribord og mer loddrette sider slik at dørkarealet er blitt større.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER