TEST • Brukt Viknes 880

Viknes 880
BYSSA fungerer utmerket også under lengre ferieturer. Ved å vippe frem førerstolen får man ekstra avsettingsplass.
PLASS I TAKET: En av fordelene med den komfortable førerplassen er at det er plass til navigasjonselektronikken oppunder hardtopen.
STOR SENTERLUGAR: Hovedkøya ombord ligger tverrskips under salongen. Her er det god plass til et voksent par.
Viknes 880
Viknes 880
SOM EN VERANDA: Med bøyle og kalesje utvider man «innearealet» med rundt seks kvadratmeter. Denne avdelingen er også suveren som arbeidsdekk.
GODT FORNØYD: Steinar Ove Sørland har hatt båten siden den var ny. Han har lite å sette fingeren på, og angrer ikke på at han utrustet båten godt.

Et sikkert kjøp

Viknes 880 har vært en storselger siden den ble lansert for ti år siden. Båten ble lansert rett etter at Viknes 900-formene brant i 2000. Meget sterk andrehåndsverdien og forholdsvis få båter i bruktmarkedet viser med all tydelighet båtens store popularitet.

Publisert Sist oppdatert

Da Viknes Båt og Service AS brant i 2000, gikk formene til den populære 900-modellen tapt i flammene. (Se bruktbåttest i Båtmagasinet nummer 4/2011). Allerede på vårparten 2001 var Viknes 880 klar på sjøen. Mer moderne i formene og med et optimalisert skrog, ble båten raskt populær og fikk med seg hele oppturen i båtbransjen utover 2000-tallet. Derfor er den også produsert i et stort antall. Vår testbåt er en 2005-modell og har åtte sesonger med fritidsbruk bak seg. Nyprisen var drøyt 1,3 millioner kroner. Testbåten var meget godt utrustet, og i skrivende stund (primo desember 2011) ligger det 14 båter ute på www.finn.no. Prisen for en bruktbåt fra samme modellår med tilsvarende utstyr og motor ligger i dag mellom 1,0 og 1,5 millioner kroner.

Hva får du for pengene?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER