Vi prøvekjører- Nidelv 590 Sport

Ny moro i gammel båt

Gammel båt i ny drakt er en oppskrift mange verft har prøvd. Nidelv har gjort en usedvanlig god jobb: Gamle Nidelv 18 fra 1970 er blitt en snobbete, festlig og prisgunstig liten daycruiser.

Publisert Sist oppdatert

Forespørsler om en lettere, rimeligere og enklere båt enn Nidelv 610 fikk Nidelv Båtbyggeri AS til å børste støvet av pluggen til sin gamle 18-foter. 590 Sport kom på markedet i fjor høst.
Skroget ble forlenget, fikk annen chine og ny dekksform med mer moderne løsninger. Skroget takler alt fra Mercruisers lille 1.7 liters diesel til en sprek Volvo Penta 4.3 Gxi med rimelig vellykket resultat. I billigste versjon koster båten 307.000 kroner, og gjør fortsatt sine 37 knop i følge produsenten.
Vi prøvekjørte verstingen med 225 hk bensin og logget den til 47 knop. Vi ble verken skremt eller mørbanket av den grunn, snarere gledelig overrasket over et trivelig bekjentskap.
Båten skal ifølge Nidelv konkurrere i markedet med skjærgårdsjeeper, men produsenten har lovet å være tro mot filosofien om at folk skal sitte bak en vindskjerm og at man enkelt skal kunne trekke en kalesje over hodene til samtlige ombordværende. Vi synes Nidelv har lykkes godt med sin nye minsting.

Morsom å kjøre

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER