Test: Jeanneau NC 11

KJELLERBODEN: I dørken i akterkant av nedgangen til lugaren forut, er det et enormt stuverom som kunne har vært en stikklugar. Her er det blant annet hyllesystem med skuffer.
ROMSLIG: Gjestelugaren på styrbord side har full ståhøyde i den romslige omkledningsavdelingen. Her er også rikelig med skap- og stuveplass.
LITE PLASS: Til tross for størrelsen, er det lite skapplass i byssa. Vi savnet også noe mer avsettingsplass.
TRANGT: Dusjkabinettet er relativt trangt, men badet forøvrig er funksjonelt og har god ventilasjon.
GOD ADKOMST: Den splittede luken gir god adkomst til det servicevennlige motorrommet.
FLEKSIBELT: Akterbenken kan skyves frem og tilbake, avhengig av om man ønsker stort akterdekk eller badeplattform.
MED PUFFER: Bordet kan flyttes og puffene under dollbordet kan trekkes ut for å få flere sitteplasser. Den store takluken kan åpnes elektrisk.

Fransk revolusjon?

Franske Jeanneau tok kraftig tak under finanskrisen, og har utviklet nye modeller i høyt tempo. NC 11 ble lansert i fjor vår, og er en klar utfordrer til sterke nordiske konkurrenter. Samtidig med at NC 11 kommer med singelinstallasjon, lanseres også lillesøsteren NC 9.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau NC11 vakte berettiget oppsikt da den ble lansert i Stockholm for nøyaktig ett år siden. Den har en del til felles med det nordiske bakveggkonseptet, samtidig som layout og design har en moderne, middelhavsinspirert stil. Hytta er plassert off center mot styrbord i likhet med Nimbus’ Coupé-serie, noe som gir et bredt sidedekk på babord side. I kombinasjon med en sidedør fra førerplassen, en gigantisk takluke over salongen og en skyvedør i bakveggen med en åpning på 1,6 meter i bredden, får man muligheten til å slippe skjærgården inn på godværsdager. Med dette konseptet spisser definitivt franskmennene albuer i forhold til modeller fra både Viknes, Nimbus, Ardea og Aquador.


Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER