GÅR AV: Generalsekretær Reidar Kjelsrud fratrer i helgen lederjobben i KNBF.

Styret vil ha kursending - også Reidar Kjelsrud ut av KNBF

Presidenten i KNBF sier det ikke ligger noen dramatikk bak generalsekretærens plutselige avgang i dag...

Publisert Sist oppdatert

Det kom som en stor overraskelse at president Kai Schøne tidligere i januar plutselig valgte å tre ut av styret i KNBF og dermed overlate ansvaret til visepresident Egil Olsen. «Uenighet om veivalg». «Vi ønsker kursendring», var den kommentar Båtmagasinet fikk av den konstituerte lederen. Styret må etter dette ha hatt en prosess med sjefen for administrasjonen i organisasjonen, generalsekretær Reidar Kjelsrud. Båtmagasinet får i ettermiddag bekreftet at han i dag har hatt sin siste arbeidsdag på hovedkontoret i Oslo.

I et forsøk på å få generalsekretæren i tale i ettermiddag, blir vi møtt med følgende melding på hans mail:

"

Jeg fratrer min stilling som generalsekretær med virkning fra 01.februar 2015 og har hatt min siste arbeidsdag for KNBF".

Litt senere fikk vi kontakt med ham på mobiltelefonen på vei til båtmesse i Göteborg:

-Jeg kan bekrefte at jeg 1. februar fratrer min stilling, men av hensyn til konfidensialitet og en inngått avtale med styret kan jeg ikke kommentere dette nærmere, sier Kjelsrud.

"Ingen dramatikk"

Konstituert president Egil Kr. Olsen bekrefter til Båtmagasinet i ettermiddag at generalsekretæren nå fratrer.


-Men det ligger overhode ingen dramatikk i dette, sier han i en kort kommentar, og gjentar hovedpunktet i kommentaren vi fikk da det ble kjent at presidenten i forbundsstyret trakk seg tidligere i januar:

-KNBF har i 2014 hatt en meget fin medlemsvekst noe som skyldes sterke regioner, og samarbeid gjennom et målrettet arbeid. Dette ønsker styret skal fortsette. De ønsker større synlighet både på det Båtpolitiske plan og i media. En styrket media dekning, et utvidet samarbeid med media partner med fokus på at vi er landsdekkende. Større fokus på medlemsforeninger og medlemmer er viktige målsettinger, sier han. 

INGEN DRAMATIKK: Konstituert president i KNBF-styret, Egil Kr. Olsen, bekrefter generalsekretærens avgang, men benekter at det ligger noe dramatikk i det.