Aksjonerer mot giftdumping – lekter bordet i morges

 Aksjonister fra Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden bordet klokken 05.00 lekteren som skal pumpe giftslam til bunnen av Oslofjorden, skriver TV2Nettavisen. Politet er varslet om aksjonen, men vil foreløpig ikke gripe inn. De har ingen båt tilgjengelig.

Publisert

De tre aksjonistene som har bordet lekteren, er Jørgen Andersen, Nina Hanssen og Knut Chr. Hallan. De vil bli på lekteren til de blir fjernet. Havnepolitiet sier til NRK at de er varslet om saken, men at de ikke vil foreta seg noe ennå. De har rett og slett ingen båt tilgjelgelig.

Aksjonoistene protesterer mot at Oslo Havn planlegger å pumpe slam som fjernes fra fjorden for å gjøre plass til den nye senketunnelen tilbake til havbunnen.

 - Vi håper miljøvernministeren nå våkner. Hun har gjort nok tabber, sier Knut Chr. Hallan til TV 2 Nettavisen.

Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden aksepterer ikke at Oslofjorden skal bli brukt i det de kaller et høyst usikkert eksperiment, der giftig slam skal legges tilbake på havbunnen.

 - Det finnes alternativer, men dette går kun på penger. For den samme summen som oljefondet tar inn på en time, kunne dette slammet vært flyttet til Holmestrand, sier han.

 Om kort tid starter arbeidet med å fjerne inntil en million kubikkmeter av den sterkt forurensede leiren i indre Oslofjord.

 Ifølge Statens forurensingstilsyn (SFT), må bunnen dekkes med nye rene masser for å hindre spredning av miljøgifter. Men Oslo havn vil ikke dekke til bunnen med rene masser etter at mudringen er ferdig.

 

Powered by Labrador CMS