Boot 2023:

POP Fender: Den smarte fenderen passer best på mindre båter, men kan også være nyttig på større båter for raske anløp.

Nytenkende POP Fender

Å finne opp fenderen på nytt er ingen enkel jobb. Men østerrikske POP Fender gjør et temmelig godt forsøk.

Publisert Sist oppdatert

Boot Düsseldorf:

Den sammenleggbare fenderen, som ble vist på Boot Düsseldorf kan demonteres og faktisk vaskes i oppvaskmaskin, og den tåler temmelig mye. Plasten som er brukt er giftfri, fullstendig resirkulerbar, lydløs i bruk og skal slite minimalt på skutesiden.

LETTVINT: Å vaske båtutstyr i oppvaskmaskinen kan fort utløse visse ekteskapelige uoverensstemmelser. Men POP Fender tåler i alle fall dette.

Fenderen har en diameter på 16,5 centimeter. Sammenslått er den kun 25 centimeter lang, men kan trekkes ut til hele 65 centimeter.

Dette er naturligvis ikke en klassisk, oppblåsbar fender som er egnet til å beskytte tunge båter som ligger til kai med sjøgang og kulingbyger. POP oppgir nøkternt nok inntil 3000 kilo som maksimal båtvekt om fenderen brukes som permanent vern, og anbefaler da at mellom fire og åtte fendere settes ut.

Men for lette båter og brukt med fornuft på større farkoster for kortvarig kaianløp - som for eksempel ved bunkring - virker jo POP Fender både smart og nyttig. Et smidig og veldig lite plasskrevende alternativ til ordinære fendere.

Dessuten kan POP Fender fungere som en strekkavlastende fjær, og tåler da inntil 200 kilo belastning før delene separeres uten at konstruksjonen tar skade.

Prisene er ikke de laveste. Den enkleste modellene, som leveres i kombinasjoner av svart eller hvitt koster straks under 100 euro stykket. Legges det på noen euro kan fenderen leveres i en mengde farger. Uansett er en fin oppbevaringspose inkludert.

Foreløpig selges Pop Fender primært på nett innen fastlands-EU, men leverandøren åpner også for salg til andre land på forespørsel.

KOMPAKT: Sammenslått er fenderen kun 25 centimeter lang.

.