BRP presenterer ny utenbordsmotor

LAV PROFIL: Rotax Outboard Engine fra BRP monteres på akterspeilet som et hekkaggregat.

Evinrudes «arvtaker»

Drøyt to år etter den plutselige nedleggelsen av utenbordsprodusenten Evinrude, har kanadiske BRP (Bombardier Recreational Products) vist sitt nye prosjekt; Rotax Outboard Engine.

Publisert Sist oppdatert

Rotax Outboard Engine er en helt ny fremdriftsenhet som blir eksklusiv for BRPs egne båtmerker Alumacraft, Manitou og Quintrex (kun i Australia).

Den nye utenbordsmotoren har en svært lav profil og krever dermed ingen motorbrønn, men er omtrent like kompakt som et hekkaggregat. Motoren kan monteres under badeplattformen og frigjør dermed plass på akterdekk og tillater full utnyttelse av plattformen. Plasseringen skal dessuten gi lavere støy, ifølge BRP.

KOMPAKT: Sportsfiskebåten Alumacraft Competitor 195 med den nye Rotax-motoren.

Motoren er basert på en tresylindret motorblokk med 1,9 liters sylindervolum og finnes i to versjoner på 115 og 150 hk. Begge motorene har E-TEC drivstoffinnsprøyting, kjent fra Evinrude-motorene, og hydraulisk servostyring. Hele enheten er vanntett, og motoren får luft gjennom et rør via akterspeilet. Vekten på de nye motorene oppgis til cirka 250 kg. Stammelengden er 25 tommer.

FØRST UT: Manitou Explore 22 er den første båten som blir tilgjengelig med den nye, kompakte utenbordsmotoren fra kanadiske BRP.

Den første båten som blir tilgjengelig med Rotax sin nye utenbordsmotor blir Manitou Cruise og Explore. Det er to pongtongbåter på 20-26 fot. Begge modellene kommer også til å selges med Mercury utenbordsmotorer.

Alumacraft har redesignet et par modeller for å tilpasse dem til den nye motoren, nemlig sportsfiskebåtene Competitor og Trophy.