Cannes Yachting Festival

RYCK 280 er en weekendcruiser på 28 fot, her utstilt for første gang på Cannes Yachting Festival. Foto Ole Henrik Nissen-Lie, Båtmagasinet
Morten Strauch hos Hanse Yachts viser salongen i RYCK 280.
Solseng forut på RYCK 280
RYCK 280 er utstilt med 300 hk Mercury på hekken.
RYCK 280 byr på vask og kokemuligheter under biminitak.
Førerposisjon i RYCK 280.
Kabin med dobbelkøye under fordekket i RYCK 280.
Toalett i RYCK 280.
Kabinen i RYCK 280.

Tar opp kampen med skandinavene

Med nylanseringen RYCK tar tyske Hanse opp kampen med Axpoar, Nimbus og Saxdor i det populære weekendcruiser-segmentet. Se bildespesial av nyheten her.

Publisert Sist oppdatert

Det kan virke som om alle for tiden vil ha weekendcruisere, og tyske Hanse vil ikke overlate dette markedet til skandinaviske og sør-europeiske konkurrenter.

RYCK Yachts er et helt nytt merke fra Hanse, oppkalt etter en liten elv som renner forbi verftet i Greifswals i det som en gang var Øst-Tyskland. Med nyheten sikter tyskerne seg inn mot sporty båtfolk i weekender-segmentet.

HanseYachts AG er blant Europas største båtprodusenter, og fra før av har Hanse både Sealine og Fjord i porteføljen av motorbåter. Ifølge pressetalsmann Morten Strauch hos Hanse Yachts, har de fått inn 100 bestillinger på båten allerede. Den har en basispris for naken båt uten motor på 65 000 euro, men prisen stiger forbi en million kroner med motor og utstyr.

Båten er designet av Bill Dixon, og båten som ble lansert i Cannes er 28 fot lange (skroglengde) RYCK 280. Båten på var utstyrt med en 300 hk Mercury utenbordsmotor. Den er merket i CE-kategori C for kystnære farvann med åtte personer ombord. Båten kan fraktes på henger etter bilen.

RYCK 280

Lengde:9,16 meter
Bredde:2,81 meter
Vekt:2007 kg
Motor:250-350 hk

RYCK 280 har moderne linjer med negativ baug og steppet skrog. Det er en walkaround weekendbåt med stor solseng forut, styrekonsoll med T-topp og L-sofa akter. Under fordekket er det lugar med stor dobbelkøye, litt stueplass, toalett og kokemuligheter.

Båten er utstyrt med stor badeplattform med dusj på hekken, og henvender seg til et sporty publikum som vil fiske, stå på vannski, men også sole seg og slappe av på vannet, får Båtmagasinet opplyst.

RYCK 280 er utstilt med 300 hk Mercury på hekken.
Kabinen i RYCK 280.
RYCK 280 byr på vask og kokemuligheter under biminitak