FLYTTER: Skarsvaag Boats setter fart fra Flatval på Frøya til Singsholmen på naboøya Hitra. Her aluminiumsbåten 700 C. Foto: Skarsvaag Boats.

Skarsvaag Boats setter fart fra Frøya til Hitra

Da er det klart at suksessbedriften Skarsvaag Boats AS forlater Frøya kommune for å etablere seg i nabokommunen Hitra. Bare med kort avstand fra Kaasbøl Båt skal Skarsvåg nå i gang med detaljplanleggingen av et nytt, stort produksjonsanlegg ved Singsholmen på Fjellværsøya.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært klart at dagens båtbyggeri på Flatval på Frøya ikke har potensiale for ytterligere utvikling. I jakten på et nytt anlegg var det på nære nippen at verftet etablerte seg ved Uttianbrua på Frøya. Men fylkesmannen stanset prosjektet i tolvte time. De mente kommunen ikke hadde undersøkt nøye nok om dette kunne være et område hvor den utrydningstruede uglen hubroen hekker.

Kunne ikke vente

FORBEREDER VEKST: Vi må ha mer plass til økt produksjon av båter og utstyr til fiskeri og havbruksnæringen, sier daglig leder Heidi Glørstad Nielsen. Foto: Skarsvaag Boats.

Mens videre undersøkelser pågår, og utfallet er uavklart, valgte Skarsvaag Boats å lete videre etter ny tomt. Det begynner å haste med å finne plass til økt produksjonskapasitet. Selskapet, som ble etablert så sent som i 2015, har suksess med sine modeller aluminium og polyethylene. En stor del av båtene er kundetilpasset for det profesjonelle markedet, men også flere av de mindre modellene er populære som fritidsbåter.

I dag er årsproduksjonen rundt 25 båter, men daglig leder Heidi Glørstad Nielsen legger ikke skjul på at det ligger vekst både i båtproduksjon og utstyr til fiskeri og havbruk i strategiplanene. Hun er mer enn fornøyd med at eiendomsselskapet Skarsvåg Park har kjøpt et sjønært næringsområde område på 35000 kvadratmeter ved Singsholmen på Fjellværsøya.

Også båthotell

-Ikke bare skaper vi oss et anlegg hvor vekst er mulig, vi overtar også et båthotell, sier Glørstad Nilsen til Båtmagasinet. Hotellet har i dag plass til 70 båter i fra 15 til 70 fot og erfaringene så langt viser at det er stort behov for slike tjenester i området.

BÅTHOTELL: Flyttingen av båtproduksjon til Singsholmen betyr også at Skarsvaag Boats overtar et båthotell (det lange bygget) med plass til 70 båter.

Sist år hadde driftsselskapet Skarsvaag Boats 19 ansatte og en omsetning på 32 millioner kroner.

Heidi Glørstad Nielsen tok i fjor over Kai-Egils rolle som daglig leder, mens hans kompetanse er frigitt til utvikling og salg. Kai-Egil sluttet på sjøen i 2014 og begynte å tegne og lage båter i garasjen. Hans erfaring og kunnskap om båt har vært en suksessfaktor fra første dag. Familien Skarsvåg har bygget båter helt siden 1967.

Det er foreløpig ikke kjent når det nye anlegget ved Singsholmen vil står klart. Det er på det rene at båtbyggermiljøet på Hitra styrkes med denne etableringen. Skarsvaag Boats vil ligge bare noen minutter unna et så anerkjent båtbyggeri som Kaasbøll Boats, også det en aktør med aluminium som sin store forse.

FRITID: Hovedproduksjonen ved Skarsvaag Boats er kundetilpassede båter i det profesjonelle markedet, men også fritidsmarkedet er i vekst, her en Skarsvaag 22. Foto: Skarsvaag Boats.