Viknes 830

Ujålete vestlandskvalitet i barsk nordnorsk natur

Vi er på vei opp en bølgetopp i rotete strømsjø, men når vi smeller i bunn av bølgedalen hører vi ingen skramlelyd. Vi prøvekjører Viknes 830 i Vestfjorden.

Publisert Sist oppdatert

Viknes er en kjent og kjær båt på Vestlandet, men også på Østlandet og i Sverige har båtfolk nå fått øynene opp for barskingen fra Bakarvågen. Viknes er kanskje ikke den siste viking, men de er et av tre-fire bobåtmerker som fortsatt bygges i Norge.

Båten kan fungere som turbåt for par eller småbarnsfamilier med et par unger, og båten er godt egnet for fiske og transport. Konstruksjonen er en såkalt halvplaner, som gir gode sjøegenskaper under krevende forhold. Nybåtpris fra 1,2 millioner kroner er ikke avskrekkende for en såpass stor båt med bredt bruksområde. Vi testet en Viknes 830 fra Buholmen båt i Bodø, og satte kurs mot Lofoten der vi fartet rundt noen dager.

Båten har to store køyeplasser i hver sin kabin, og det passer bra når to kollegaer er på tur. Testbåten har også et bad, men den kommende eieren av båten vi har til testtur har ikke valgt dusj.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS