Prøvekjørt: Alucat W14

Eksentrikeren er tilbake

Finske Alucat leverer ikke elegante, skulpturerte farkoster for koseturer i stille sommerkvelder. Her står kun praktiske hensyn og mulighetene for utallige bruksområder i fokus. Forfriskende!

Publisert

Alucat W14 har dermed fått modellbetegnelse etter plassen på dekket. 14 kvadratmeter. Med lastekapasitet som matcher. Over halvannet tonn last, gjerne på paller, kan settes rett på det solide katamarandekket. Båten kan deretter kjøres opp på første og beste strand for levering av godset.

Båtbyggeren har til og med gått til det skrittet å montere en lift på motoren slik at propellen ikke stikker dypere enn skroget når virkelig langgrunne strender skal erobres.

Finishen er røff og bastant. Dette er en ren bruksbåt, bygget som en stridsvogn og prisene er dermed ikke utpreget lave. W14 koster fra 47 700 euro i hjemlandet uten motor, men verftet fastholder at båtene er bygget etter høyeste yrkesbåtstandard. Vi vet ikke hva båten vil koste i Norge ettersom det norske forhandlernettet ennå ikke er ferdig etablert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS