9

I forbindelse med de tragiske båtulykkene i sommer har vi registrert at det er kommet mange krav til fartsgrenser, mer opplæring og bruk av flyteplagg.
Engang var 27 fot en stor båt – i dag må den regnes som liten. Det er et tegn i tiden at de store produsentene lanserer små modeller som sine største nyheter. Nimbus 27 S/HT er et godt eksempel på en liten bobåt som har det aller meste – unntatt nok sitteplasser.
Den kan frakte 27 sekker sement eller åtte personer. Valiant 540 Sport er en utmerket bruksbåt for hyttefolk, fiskere og dykkere.
Den ble vist første gang for halvannet år siden som miljøbåt. Men Catch 7.5 var ikke bare én ny modell. Den fyller mange funksjoner og kan benyttes til alt fra transport til fiske.
Se på denne båten. Skulle en tro at den er 20 år gammel? Slett ikke, men så har eieren nedlagt mange timer i den også. Det rette eksemplaret av Nidelv 750 Sport er en perfekt innstegsbåt for småfamilien.
På jakt etter en liten og hendig plotter til skjærgårdsjeepen? Da er Lowrance HDS5m er et prisgunstig og brukervennlig alternativ.
Også i åpne båter, både daycruisere og bowridere, kan man utvide sesongen ved å montere en varmer. Vi monterte en Webasto-varmer i en Anytec 622 SPD.
Allerede første gang Per Andreas Sveum (40) fra Oslo så en Hinckley, var han hektet. Han falt så for linjene til de amerikanske båtene at han like godt kjøpte to stykker: En Talaria 29R og en Talaria 44 MY.
Bestefars bestefar startet forlag. Selv havnet han ved Mjøsas bredd som båtentusiast og sjåførlærer. Nå har mannen med det fornemme navnet Dag Wright Cappelen skapt nytt liv i Nor-Dan.

Sider

Abonner på 9