9

Sildefest i Vest, Bortskjemte måker mm
Tror du politiet ville stoppet deg i din båt om de oppdaget at du hadde med deg åtte stående passasjerer i din Ibiza? Svaret er trolig ja, for det ser ikke bra ut. Politiet selv påstår nei, for det er ikke lovlig, selv om antall passasjerer er flere enn anbefalt i CE-merket.
Hvilken havn fortjener tittelen ”Årets Gjestehavn”? Båtmagasinets redaksjon har nominert åtte gode kandidater. Det endelige valget kan du avgjøre.
Mellomstor Sport fra Bavaria, Egen brygge for messegjester, Tøff italiener mm..
Det er et engelsk uttrykk som heter ”Learning by doing” – eller fritt oversatt til norsk – man lærer ved å praktisere. Slik er det uten tvil når man skal ferdes til sjøs med fritidsbåt.
Teknikken vi bruker for å kompensere for virkningen av strøm, er omvendt strømkobling.
Min største tabbe, bølgeblikk mm
Den tradisjonelle åpne landstedbåten som kjøres med motor med rorkult, finnes i en mengde forskjellige materialer, forskjellige innredninger og ikke minst mange varierende skrogkonstruksjoner som også styrer motorvalget fra en liten elektrisk motor og opp til 30-hesteren.
Skal du bytte motor i båten din er det forberedelsene som avgjør om det blir en suksess. Båtmagasinet har fulgt motormekaniker Tom Solholm,, samarbeisdspartner hos Krogsrud Marineservice i Oslo, på et motorskifte i en Polar 29 fra 1983.
Helt siden 1970-tallet har TG Boats produsert ”bakladdare” med røtter i racingsporten. TG Alfa markerer at en ny generasjon båtbyggere har begynt å produsere en ny generasjon båter hos finske TG.

Sider

Abonner på 9