9

Det er et engelsk uttrykk som heter ”Learning by doing” – eller fritt oversatt til norsk – man lærer ved å praktisere. Slik er det uten tvil når man skal ferdes til sjøs med fritidsbåt.
Teknikken vi bruker for å kompensere for virkningen av strøm, er omvendt strømkobling.
Min største tabbe, bølgeblikk mm
Den tradisjonelle åpne landstedbåten som kjøres med motor med rorkult, finnes i en mengde forskjellige materialer, forskjellige innredninger og ikke minst mange varierende skrogkonstruksjoner som også styrer motorvalget fra en liten elektrisk motor og opp til 30-hesteren.
Skal du bytte motor i båten din er det forberedelsene som avgjør om det blir en suksess. Båtmagasinet har fulgt motormekaniker Tom Solholm,, samarbeisdspartner hos Krogsrud Marineservice i Oslo, på et motorskifte i en Polar 29 fra 1983.
Helt siden 1970-tallet har TG Boats produsert ”bakladdare” med røtter i racingsporten. TG Alfa markerer at en ny generasjon båtbyggere har begynt å produsere en ny generasjon båter hos finske TG.
Finske Yamarin er klasseledende på å utvikle gode skrog. Det har de nok en gang vist med sitt flaggskip Yamarin 80 DC, skreddersydd rundt en annen toppmodell, nemlig Yamaha F350.
Vi har testet en koreanskprodusert Samyung-kartplotter med integrert AIS-mottaker og sender i sommer. Plotteren er relativt prisgunstig og er rask, men den faller igjennom på grunn av skjermkvaliteten.
På slutten av 1950-årene og utover i 1960-årene gjorde glassfiberarmert polyester (FRP) sitt inntog på båtbyggerarenaen.
Med et elektrisk toalett slipper man å bytte pakninger til stadighet, og det er langt enklere å bruke enn det manuelle toalettet. Vi byttet fra manuelt til elektrisk på en arbeidsdag.

Sider

Abonner på 9