9

Lærer du deg å trimme riktig, kan du spare mange drivstoffkroner. Riktig trim gjør også turen over blåmyra mer komfortabel.
Se ikke bare på toppfarten når propellvalget skal gjøres. Like viktig er grepet i vannet under forskjellige belastninger.
”Det är nånting med havet. Med vatten. Det lyfter sig, och faller ner. Som om ingenting händt”. Ordene blir hengende i luften, adskillig lengre enn vannet. Det er entreprenøren bak Targa-båtene, Johan Carpelan (63), som filosoferer ved rattet på en Targa 23.1.
Hvis du synes at RIBer og aluminiumsbåter er dyre og at landstedbåter og skjærgårdsjeeper i glassfiberarmert polyester er for fine til å trekke opp halvveis på land i fjæra, er polyetylenbaserte Steady 520 R et bra valg.
Vi har testet to finske styrhusbåter med utenbordsmotor. Finnmasteren nærmer seg 10 år i markedet, AMT 200C er rykende fersk. Tilsynelatende like konsept, men tankegangen bak er helt forskjellig.
Amerikansk produsent, men bygget i Polen i forhold til europeisk bruksmønster. Sea Ray 255 Sundancer er en 24-foter med god plass til en liten familie, både på uteplass og under dekk. Båten har gode sjøegenskaper og er bygd med omsorg.
Det er en myte at motorverkstedene langs kysten holder stengt i ferietiden. Vår gjennomgang viser at det er meget god tilgang til verksteder langs hele kysten i sommer.
Etsende teakpleiemidler gir et raskt og tilsynelatende bra resultat. Men teaken har ikke godt av det – og midlene må brukes med stor forsiktighet om dekket skal ha lang levetid.
Det frivillige småbåtregisteret som drives av Redningsselskapet har økt årsavgiften med 75 prosent i år. Registeret subsidierte driften av Redningsselskapet med nesten fire millioner kroner i fjor.

Sider

Abonner på 9