9

Vi har testet to finske styrhusbåter med utenbordsmotor. Finnmasteren nærmer seg 10 år i markedet, AMT 200C er rykende fersk. Tilsynelatende like konsept, men tankegangen bak er helt forskjellig.
Det er en myte at motorverkstedene langs kysten holder stengt i ferietiden. Vår gjennomgang viser at det er meget god tilgang til verksteder langs hele kysten i sommer.
Amerikansk produsent, men bygget i Polen i forhold til europeisk bruksmønster. Sea Ray 255 Sundancer er en 24-foter med god plass til en liten familie, både på uteplass og under dekk. Båten har gode sjøegenskaper og er bygd med omsorg.
Det frivillige småbåtregisteret som drives av Redningsselskapet har økt årsavgiften med 75 prosent i år. Registeret subsidierte driften av Redningsselskapet med nesten fire millioner kroner i fjor.
Etsende teakpleiemidler gir et raskt og tilsynelatende bra resultat. Men teaken har ikke godt av det – og midlene må brukes med stor forsiktighet om dekket skal ha lang levetid.
Indre Kystvakt, til glede og irritasjon. Hva er egentlig hverdagen til kystens voktere? Båtmagasinet har fulgt KV Nornen på tokt langs sørlandskysten.
Noen dingser er nyttigere enn andre. Vi har gjort et dypdykk hos en erfaren båtmann som bare tar med seg nyttige ting om bord i sommerbåten.
Toppsjefen i Bavaria lovet Båtmagasinet tidligere i år at nyhetene ville komme på løpende bånd, båter både med det nye ”BMW”-looken og faceliftutgaver av de klassiske. Andres Cardenas holder ord.
Tau i propellen? Kniv ved propellen kan forebygge skade og motorstopp.

Sider

Abonner på 9