8

Galia 670MC - enda en polakk som stortrives i Norge. Dette er allværsbåten som kan brukes til det meste. Som weekendcruiser for aktive småbarnsfamilier gjør den seg best.
Finske Fiskars er kjent for sine Buster aluminiumsbåter. Den nye modellserien Drive har aluminiumsskrog med glassfiber innerliner. Vi prøvekjørte lillesøster Drive 46 Open da den hadde verdenslansering. En kompakt båt med mye kjøreglede og gode sjøegenskaper.
Nordkapp Noblesse 655 er en kostbar daycruiser, men du får hva du betaler for; en nobel båt med det lille ekstra.
Franske Jeanneau tok kraftig tak under finanskrisen, og har utviklet nye modeller i høyt tempo. NC 11 ble lansert i fjor vår, og er en klar utfordrer til sterke nordiske konkurrenter. Samtidig med at NC 11 kommer med singelinstallasjon, lanseres også lillesøsteren NC 9.
Noe av den tyngste tekniske båtkunnskap som finnes i landet er totalt satt på et sidespor av Aust-Agder tingrett i en tvist om en Laguna 30.
Ny bavaria, Ny Cescent mm
Odins Sleipner hadde åtte gode bein. Det hadde ikke Gamle Sleipner i Fredrikstad by. Han var mer som et slakteferdig øk da rusleturen gikk til skifteretten i 1976. Men det kom en ny Odin på hesteryggen. Han rir fortsatt og heter Arne Skauen.
Holder det vann? Når vi skal handle båtutstyr med elektronikk blir vi stadig møtt med begrepet IP-klasse. De fleste vet at dette har noe med hvor vanntett produktet er. Og vi har fått med oss at dess høyere tall, dess bedre er det. Men hva forteller egentlig tallene?
Se de dramatiske bildene fra Marit Strømøys formel 1-runde i Portugal. Jenta er like hel, men båten fikk ille medfart.
Kos deg på sjøen i sommer, og koble helt ut fra hverdagens stress og jag.

Sider

Abonner på 8