8

Media er opptatt av to båtpolitiske temaer i disse agurktider; Tømming av kloakk fra fritidsbåt til sjø, og tvungen ansvarsforsikring på fritidsbåter.
I sin første bowrider-modell kombinerer Ibiza fremragende sjøegenskaper med et komfortabelt interiør og enorm stuveplass.
Vi venter på bunnslaget, men det kommer aldri. Ut fra Nidelva legger vi splitter nye Windy 31 Zonda i 40 knop mot Torungen fyr. Skroget roper på mer, men spaken ligger flat. 31 Zonda er ett mesterverk av Hans Jørgen Johnsen.
Da amerikanske Brunswick valgte en ny kurs for Uttern, pusset de støvet av den gamle Uttern-tanken om å levere komplette båter. Resultatet lukter moderne nordisk, med et riktig bra skrog.
Galia 670MC - enda en polakk som stortrives i Norge. Dette er allværsbåten som kan brukes til det meste. Som weekendcruiser for aktive småbarnsfamilier gjør den seg best.
Finske Fiskars er kjent for sine Buster aluminiumsbåter. Den nye modellserien Drive har aluminiumsskrog med glassfiber innerliner. Vi prøvekjørte lillesøster Drive 46 Open da den hadde verdenslansering. En kompakt båt med mye kjøreglede og gode sjøegenskaper.
Nordkapp Noblesse 655 er en kostbar daycruiser, men du får hva du betaler for; en nobel båt med det lille ekstra.
Franske Jeanneau tok kraftig tak under finanskrisen, og har utviklet nye modeller i høyt tempo. NC 11 ble lansert i fjor vår, og er en klar utfordrer til sterke nordiske konkurrenter. Samtidig med at NC 11 kommer med singelinstallasjon, lanseres også lillesøsteren NC 9.
Noe av den tyngste tekniske båtkunnskap som finnes i landet er totalt satt på et sidespor av Aust-Agder tingrett i en tvist om en Laguna 30.
Ny bavaria, Ny Cescent mm

Sider

Abonner på 8