8

Bølgeblikk og smånotiser fra inn og utland
Noen kan mye mens andre kan mindre. Ingen kan alt, men alle kan lære. Slik er det på sjøen også. Det er enormt mye kunnskap som er samlet i båter langs kysten akkurat på denne tiden, og vår oppfordring er at alle benytter seg av den.
Nye kartplottere, nye båter og annet maritimt utsyr. Her er nyhetene fra august 2010.
Stein Johansen (67) på Fevik har en pensjonisthobby utenom det vanlige: Han er innbitt krepsefisker. I motsetning til hva man lett tror, er faktisk krepsefiske noe for oss alminnelige båtfanter også.
I fjerde og avsluttende del av vår motorserie tipser vi om hvordan du selv kan løse de vanligste driftsproblemene på en common rail-motor og avmystifiserer de elektroniske dyrene under dørken.
Når man skrur av dieselmotoren og kobler inn en 2,2 kw elektromotor, sklir Tromøy 23 Hybrid av gårde nesten uten en lyd. Og det med samme fart som med dieselmotoren. Sandøy Båtdekk AS i Tvedestrand har tatt opp igjen produksjonen av et båt-ikon, og har gjort den akkurat passe hi-tech. Vi lot oss begeistre.
Da Jan var ti år gammel ble han forelska. Hun var så vakker at han bare måtte ha henne. Han fikk aldri DEN dama. Han fikk ei enda vakrere. Dog oppdatert med litt plastikk her og der, men fortsatt samme pene form. Og Jan vet å ta vare på kjærligheten.
Stø som fjell. Spektakulær. Skyver sjøen unna straks den treffer. Nordkapp 760 Enduro pirrer. Akkurat som fjellformasjonen med samme navn.
Båten er laget for landstedfolket. En 23-foter med godt fartspotensiale, en solseng og lite annet. Egner seg best til å komme raskt fra A til B.
For 10 måneder siden fikk de svenske designerne Ocke og Ted Mannerfelt i oppdrag å konstruere en ny aluminiumsbåt for finske Fiskars – som også bygger Buster. I dag er produksjonen i full gang og rundt 70 båter skal være på vannet innen august.

Sider

Abonner på 8