7

Vi har foretatt en uformell test av 25 viktige hjemmesider for den båtinteresserte. Hvem gir deg informasjonen du trenger, og hvem sender deg videre til konkurrentene?
Var på tur i påsken og det endte med at eg fylte halve motorrommet med sjøvann. Dette ble oppdaget midt i Korsfjorden. Det begynte med at eg mistet spenninga på batteriet, så eg sakket av og gikk ned for å sjekke om det var noe problemer med reima til laderen.
”Det rista noe alvorlig i knea”, sier Baker´n på Gressvik da laksebeistet på 20 kilo hang seg på kroken. Trolling i en gammel Askeladden og cruising i en lekkert oppusset Viksund, det er livet for den (båt)glade baker.
Vi har kjørt prototype på den nye, lette V8 dieselmotoren fra Yanmar. Foreløpig finnes det kun én motor i Norge.
Det er ikke stort mer enn den tilbaketrukne førerplassen som Askeladden C62 Xover og Jan Herman Linges Mekling har til felles. Til gjengjeld er den løsningen er ganske genial og gir Xoveren sitt klare konkurransefortrinn.
Skorgenes Ona 808 er blitt enda rundere i formene enn opprinnelsen Ona 790 fra Silver Plast. I redesignet utgave og med drev tror vi båten har lysere fremtidsutikter.
Franskmennene kan bygge billige båter på løpende bånd. Til tross for sitt litt sterile industripreg, er Merry Fisher 8 en av de mest vellykkete i sitt slag som vi har kjørt.
Hva skal 16-åringen velge? Bøtteplast, RIB med aluminiumsskrog, glassfiber eller sandwich? Vi har testet et utvalg båter på 3,50 meter med 9,9 og 15 hk. Prisene er forholdsvis like, fart og støy byr på små forskjeller. Men komfort, praktiske løsninger og sjøegenskaper skiller vinnere fra tapere i denne testen.
En knert etter ankring, For vannski og kajakk mm
Planlegging av båtturen er nesten like morsom som turen i seg selv. Med planleggingsprogrammet Garmin Home Port kan sjøkartene bli værende i båten. Ta med deg den lille kartbrikken hjem.

Sider

Abonner på 7