7

Det er ikke stort mer enn den tilbaketrukne førerplassen som Askeladden C62 Xover og Jan Herman Linges Mekling har til felles. Til gjengjeld er den løsningen er ganske genial og gir Xoveren sitt klare konkurransefortrinn.
Skorgenes Ona 808 er blitt enda rundere i formene enn opprinnelsen Ona 790 fra Silver Plast. I redesignet utgave og med drev tror vi båten har lysere fremtidsutikter.
Franskmennene kan bygge billige båter på løpende bånd. Til tross for sitt litt sterile industripreg, er Merry Fisher 8 en av de mest vellykkete i sitt slag som vi har kjørt.
Hva skal 16-åringen velge? Bøtteplast, RIB med aluminiumsskrog, glassfiber eller sandwich? Vi har testet et utvalg båter på 3,50 meter med 9,9 og 15 hk. Prisene er forholdsvis like, fart og støy byr på små forskjeller. Men komfort, praktiske løsninger og sjøegenskaper skiller vinnere fra tapere i denne testen.
En knert etter ankring, For vannski og kajakk mm
Planlegging av båtturen er nesten like morsom som turen i seg selv. Med planleggingsprogrammet Garmin Home Port kan sjøkartene bli værende i båten. Ta med deg den lille kartbrikken hjem.
Hvordan gir du en gummijolle full av sot og møkk et nytt liv? Spørsmålet stilles stadig. Vi har testet Pro Marine Ribshine og Easy2Clean Oil Off. Henholdsvis en effektiv og sikker løsning og en uhyre effektiv, men noe mer usikker variant.
Vi får stadig nye trylleord å forholde oss til. Noen forandrer livet vårt. ”Nano”, for eksempel. De ørsmå partiklene vil endre mye til det bedre i fremtiden. Blant annet båtlivet.
Far og sønn Myrvoll på Gjeving Marina trengte mer opplagsplass. Da sprengte de like godt ut en imponerende fjellhall - på egenhånd.
Ingenting er så irriterende som lekkasje i motorrommet. Sikkerhetsventilen på varmtvannsberederen var lenge kilde til lekkasje i vår reportasjebåt. En ny og solid variant fra Isoterm var løsningen.

Sider

Abonner på 7