6

Den lille alpesjøen Königssee i Bayern sør i Tyskland er et av de vakreste, reneste og høyeste vann. Her under fjellsidene frakter mange båter nysgjerrige turister. Båtene er "grønne" – drevet av elektriske motorer og svært miljøvennlige.
Princess og halve kongeriket
Når vi slipper fortøyningene er ansvaret for mannskapet, båten og omgivelsene godt plassert på skipperens skuldre.
Jernporten var tidligere den vanskeligste og farligste delen av Donau. Vi visste innløpet var trangt, det var mye vann i elven, det ville være sterk strøm, men det er bare å holde godt fast i rattet og gå rett på.
Får en dieselmotor riktig ettersyn, skal det mye til for at den stopper. De fleste som har levd båtlivet noen år har imidlertid opplevd problemer med jernhesten. I de aller fleste tilfellene skyldes det forurenset diesel og defekt impeller.
Med negative styrhusvinduer får man litt Elias-følelse i Bella 580C. En typisk finsk styrhusbåt med mye innhold og gunstig pris.
Det er noe eksklusivt over østers. Vi nyter den med glede på sjøen. Oyster LD43 er som en østers, helt rå.
En prøvetur med Greenline 33 hybrid er en stille stund. En miljøvennlig stund. Og en svært billig stund.
Oldefaren var en av grunnleggerne av Marna motor. Bestefaren var båtbygger av yrke. Faren bygde racingbåt. Femten år gamle Kim Alexander Christensen fører familietradisjonen videre.
God finish, fin i sjøen og bygget på erfaring. Forbinda 36 CC er en ujålete familiecruiser fra det svenske innland.

Sider

Abonner på 6