5

Simrad lanserer en helt ny serie multifunksjonsdisplayer som er lekende lette i bruk. Likevel byr plotterne på svært avansert funksjonalitet.
I år er det 100 år siden Redningsskøyte nr. 24 ”Risør” gled av stabelen ved båtbyggeriet til Brødrene Marcussen på Gjeving, der Lyngør Marina ligger i dag. Bare to år senere gikk hun over i historien som et stort mysterium.
I fjor høst pakket vi inn Jørgen Skilles Saga 310 i en Marinovator vinterlagringspose. Dette for å teste hvordan den utradisjonelle lagringsmetoden fungerer. Det gikk bra, helt til snøen kom.
Om ønsker og ugler
Vi har byttet ut den fettsmurte pakkboksen med et vannsmurt system fra amerikanske Tides Marine. Førsteinntrykket er meget lovende.
BESTUMKILEN: Ikke alle politikere og byråkrater har forståelse for fritidsbåtens betydning for friluftsliv og rekreasjon.
Radaren og GPS-mottageren er suverene navigasjonshjelpemidler. Mens radaren ser all trafikk i farvannet rundt deg og GPSen gir deg din eksakte posisjon, har radaren begrensninger i å kunne se på baksiden av øyer og landtunger. Dette tar AIS-systemet seg av.
Vi inviterte fotograf og båtmann Øystein Vetnes Johannessen til å dele sine beste bilder av båtlivets mange sider med leserne. Her kan du se noen av blinkskuddene fra skjærgården.
Takket være mobiltelefonen, er det mulig å få tilgang til Internett i båten. Med en trådløs ruter for 3G, kan du etablere ditt eget trådløse nett på sjøen. Da kan alle om bord koble seg på nettet. Det er både enkelt og billig.
Nå begynner det å klø under kjølen på båtfolket. De første båtene er kommet på vannet og det pusses og gnikkes i forventning om en fin båtsommer.

Sider

Abonner på 5