4

De fem 12-tommerne vi har testet er svært ulike med hensyn til pris og funksjonalitet. To peker seg ut som vinnere: Furuno MFD 12 er en suveren proffplotter, Garmin 5012 en idiotsikker og brukervennlig fritidsbåtplotter.
En gammel, sliten og tørst bensinmotor ble byttet ut med en ny, moderne dieselmotor i en Aquador 22 HT. Drivstofforbruket sank 30 prosent. Men det koster noen kroner.
Sleipner har utviklet en ny, fembladet propell som nå blir standard på deres thrustere. Den skal gi mindre støy med samme eller bedre skyvekraft. Vi har testet propellen mot deres foregående firebladete propell.
Adriatic 40 Fly tilbys med flere forskjellige motoralternativer. Vi har gjort forbruksmålinger på en båt med singel Volvo Penta D6-370, og en med to Volvo Penta D4-300. Konklusjonen er at ved marsjfart og tomgangsfart er forbruket tilnærmet likt. Ved toppfart og i mellomregisteret er forskjellene store.
Med loggen låst på 65 knop legges den gamle damen hardt inn i svingen. Uten en tanke på å dra av gassen vender han den drøye åtte meter lange retroraceren ut på et nytt langstrekk.
Thomas fikk motorolje på brødskiva han, vet du. Han dasset rundt meg allerede som 14-åring. Verktøykassa var mye mer interessant enn skolesekken.
I Adriatic 40 Fly er det bygd inn mye sjømannskap. Egenskaper fra en rekke båtkonsepter møtes i denne egenartede båten. Den er en herlig blanding av alt som fungerer.
Du kjenner igjen en Targa på løsningene. Targa 23.1 har de samme kvaliteter som sine større søsken – men i miniatyr.

Sider

Abonner på 4