3

Å være på sjøen når det er mørkt er en helt spesiell opplevelse – spennende, fascinerende – og litt skremmende. Omgivelsene fremstår som helt annerledes enn når det er lyst.
Vi ser på sammenhengen mellom fart, tid og distanse: Kjører vi med en bestemt fart i en viss tid, så vil vi tilbakelegge en viss distanse.
De nyeste dieselmotorene er blitt lettere og har blitt en konkurrent til påhengsmotoren hva prestasjoner angår. Påhengeren er rask, mens dieselmotoren er drivstoffgjerrig. Men prisforskjellen gir kun en konklusjon: Glem dieselmotoren.
Det står 200 hk på motorkåpa, men er det sant? Ikke alltid.
Det er bare to måneder igjen til det obligatoriske båtførerbeviset gjøres gjeldende for alle som er født etter 1. januar 1980. Det snakkes om å innføre fartsbegrensninger på 5 knop nærmere land enn 100 meter, og det diskuteres å innføre andre fartsgrenser i avgrensede skjærgårdsområder. Politiet skal få nok å gjøre i tiden som kommer med å kontrollere bestemmelsene.
Et oppvaskmøte med en tvers gjennom båtsprø komiker.
Mjøsfolket tar gjerne trailertransport for å få saltvann under kjølen. Du som har båten i sjøen bør haike med traileren tilbake. Prøv en annerledes båtferie på Mjøsa.
Zodiac har hatt stor suksess med Pro Open 650 og 550, i særdeleshet 650. I årenes løp har de opparbeidet seg en høy RIB-status i enkle miljøer, spesielt blant unge båtbrukere og som lettbåten for familier med sjøhytte.
Sprengkulde og vinter er ingen hindring for å drive båtliv mener medlemmene av Sagaklubben på Vestlandet.
Det er ikke bare det sinte designet som gjør Galia 650 HT til en riktig tøffing. Den går også fabelaktig bra i sjøen.

Sider

Abonner på 3