14

Vi har gjort en enkel sammenligning av forbruk og fart mellom de to dieselalternativene som Askeladden C6 Cruiser tilbys med. Konklusjonen er den samme som ved mange tidligere motortester: En litt kraftigere motor oppnår høyere topp- og marsjfart og lavere forbruk ved samme fartsintervall enn om man velger en mindre motor.
Med en Crescent Allure 21 for hånden med 20 hk Yamaha inni hekken, to antikke hummerteiner og skalldyr i sikte overtalte Babord kollega Styrbord til det han mente de begge var eslet for: Øygardens svar på Beringhavets ”Deadliest Catch”!
Nye Buster L er arvtakeren til en av Nordens mest solgte fritidsbåter – nemlig gamle Buster L. Fra 1992 til 2009 ble den solgt i 15.000 eksemplarer. Arvtakeren er litt større og litt tyngre, men fremfor alt mer funksjonell.
Askeladden satser for fullt på sine mindre modeller etter oppstarten - en av dem er C6 Cruiser. Daycruiseren har tallrike innovative løsninger – og nye samarbeidspartnere som Suzuki og Volvo Penta gir kundene mulighet til å velge blant annet Volvo Pentas splitter nye D3-motor på 170 hk.
Nå i disse bandetider blir livet litt tryggere for båteiere som installerer en eller annen form for alarm eller sporingsgjenstand i båten. Vi har prøvd Safetracker fra Fevikfirmaet On-Sat i en 17 fots Pioner Multi.
Gjenstår det arbeider for kun 50.000 kroner på denne båten? Eieren har allerede betalt Ocean One 1.2 millioner kroner av totalt 1.250. 000 kroner for en sjøklar båt.
Julenatten er bekmørk og stillheten nesten total. En tåkelur erstatter kirkeklokkene, og blink fra en fyrlykt overtar for julestjernene. Jul i båt er et stemningsfylt alternativ.
DRAMMEN: Hundrevis av båter tok turen til Drammen for å være med på årets Elvefestival, som ble arrangert fra 21. til 23. august.
De nøt vestlandsnaturen, de fire godt voksne mennene, og holdt et øye på kartplotter og farvann. Likevel skjedde det utenkelige.

Sider

Abonner på 14