14

I neste nummer kan du lese:
Det er mindre enn fem måneder til båtførerbeviset blir obligatorisk for de som er født etter 1. januar 1980 og som skal føre båt som er lenger enn 8 meter eller har motor på 25 hk eller mer. Båtskolene fortviler fordi pågangen for å ta kurset og båtførerprøven er heller lunken.
Fra 1. mai 2010 blir det innført obligatorisk båtførerbevis for alle født 1. januar 1980 og senere. Båtmagasinet vil i en serie ta for seg de viktigste emnene i pensum. Denne ganger ser vi på sjømerkene.
Yamahas nye 9,9-hester kan trimmes lovlig. HK-avgiften er nemlig inkludert i prisen. Firetakteren erstatter 9,9 V-Max og er i utgangspunktet en plombert 15-hester.
Vi har gjort en enkel sammenligning av forbruk og fart mellom de to dieselalternativene som Askeladden C6 Cruiser tilbys med. Konklusjonen er den samme som ved mange tidligere motortester: En litt kraftigere motor oppnår høyere topp- og marsjfart og lavere forbruk ved samme fartsintervall enn om man velger en mindre motor.
Med en Crescent Allure 21 for hånden med 20 hk Yamaha inni hekken, to antikke hummerteiner og skalldyr i sikte overtalte Babord kollega Styrbord til det han mente de begge var eslet for: Øygardens svar på Beringhavets ”Deadliest Catch”!

Sider

Abonner på 14