11

Slusene i Main-Donaukanalen er annerledes enn de på elvene. De har tre sidekammer slik at vannet pumpes fra ett kammer til det andre. Slusingen kan være en utfordring.
Raymarines nye C-plottere vil være velkjent for erfarne Raymarine-brukere. Nye C-serien har widescreen og er en vellykket miks av den eksisterende E og C-serien. Det som skiller den, særlig fra de gamle C-plotterne, er et forbedret brukergrensesnitt, innebygget GPS og kart.
Gjennom sine foredrag, praktiske kurs, sitt engasjement i fartøyvern, og som skipper på skoleskipet skonnerten ”Solrik”, har Ben Brynhildsen i Grimstad blitt en institusjon når det kommer til sjømannskap. Selv har skipperen stort sett gått livets skole.
En daycruiser helt uten dollbord gjør uteplassen meget romslig. Derfor virker 20-foteren Flipper 625 DC større enn den er. Båten er et hyggelig bekjentskap.
Minstemann i Whit Shark-familien har vokst, fra 17.5 fot til 18.5 fot. Det er lett å se. Hvithaien er en robust og moderne båt i sjøen.
Med et vilt brøl flerrer vi oss gjennom småsjø fra innhentede båter. Det er hverken snekka, seilbåten eller daycruiseren, men noe ubestemmelig langt der fremme som rovdyret Predator 337 jager.
Finske Yamarin har utviklet en helt ny skjærgårdsjeep. En vel gjennomtenkt og særdeles praktisk båt – med uforlignelige sjøegenskaper.
12. juni gikk konstruktøren Otto L. Scheen bort, 83 år gammel. Scheen var tidlig i sin karriere kompanjong med legendariske Rich. G. Furuholmen, men Scheens egenproduksjon var betydelig og variert gjennom en lang karriere.
Nye Skibsplast 665 DC er som det meste fra produsenten på Evje: Kompakt, velfungerende, stødig som toget – og litt original.

Sider

Abonner på 11