11

En daycruiser helt uten dollbord gjør uteplassen meget romslig. Derfor virker 20-foteren Flipper 625 DC større enn den er. Båten er et hyggelig bekjentskap.
Minstemann i Whit Shark-familien har vokst, fra 17.5 fot til 18.5 fot. Det er lett å se. Hvithaien er en robust og moderne båt i sjøen.
Med et vilt brøl flerrer vi oss gjennom småsjø fra innhentede båter. Det er hverken snekka, seilbåten eller daycruiseren, men noe ubestemmelig langt der fremme som rovdyret Predator 337 jager.
Finske Yamarin har utviklet en helt ny skjærgårdsjeep. En vel gjennomtenkt og særdeles praktisk båt – med uforlignelige sjøegenskaper.
Nye Skibsplast 665 DC er som det meste fra produsenten på Evje: Kompakt, velfungerende, stødig som toget – og litt original.
12. juni gikk konstruktøren Otto L. Scheen bort, 83 år gammel. Scheen var tidlig i sin karriere kompanjong med legendariske Rich. G. Furuholmen, men Scheens egenproduksjon var betydelig og variert gjennom en lang karriere.
Det er tre år siden Volvo Penta lanserte sitt banebrytende IPS-system som gjør det mulig å manøvrere båten med en joystick. Cummins Mercruiser svarte raskt med Zeus basert på samme prinsipp. I fjor kom de Volvo Penta i forkjøpet med Axius, hvor Zeus teknologien er gjort kompatibel med vanlige, doble drevinstallasjoner. Nå er svenskenes system også på plass, med joystickmanøvrering av DPH og DPS-drev.
Vannscootereren - elsket og hatet. Leketøy for noen. Verktøy for andre. Mens folk flest må akseptere forbudet (enn så lenge) er den på full fart inn i Redningsselskapets livreddende tjeneste.
I en promillekontroll politiet gjennomførte på sjøen i sommer hadde over 50 prosent for høy promille. En annen undersøkelse viser at over halvparten av de som må ta båtførerprøven før 1. mai neste år ikke kjenner til at det blir obligatorisk.

Sider

Abonner på 11