11

12. juni gikk konstruktøren Otto L. Scheen bort, 83 år gammel. Scheen var tidlig i sin karriere kompanjong med legendariske Rich. G. Furuholmen, men Scheens egenproduksjon var betydelig og variert gjennom en lang karriere.
Nye Skibsplast 665 DC er som det meste fra produsenten på Evje: Kompakt, velfungerende, stødig som toget – og litt original.
Vannscootereren - elsket og hatet. Leketøy for noen. Verktøy for andre. Mens folk flest må akseptere forbudet (enn så lenge) er den på full fart inn i Redningsselskapets livreddende tjeneste.
Det er tre år siden Volvo Penta lanserte sitt banebrytende IPS-system som gjør det mulig å manøvrere båten med en joystick. Cummins Mercruiser svarte raskt med Zeus basert på samme prinsipp. I fjor kom de Volvo Penta i forkjøpet med Axius, hvor Zeus teknologien er gjort kompatibel med vanlige, doble drevinstallasjoner. Nå er svenskenes system også på plass, med joystickmanøvrering av DPH og DPS-drev.
I en promillekontroll politiet gjennomførte på sjøen i sommer hadde over 50 prosent for høy promille. En annen undersøkelse viser at over halvparten av de som må ta båtførerprøven før 1. mai neste år ikke kjenner til at det blir obligatorisk.
Lite dreper appetitten så effektivt som en illeluktende kjøleboks. Etter å ha forsøkt alt fra klor til eddik, fant vi løsningen: Et aktivt kullfilter til 175 kroner. Etter 24 timer var kjøleboksen tilnærmet luktfri.
En titt i katalogene fra Watski, Seatronic og Maritim kan gi våte drømmer i bokstavelig forstand. Vi klarte ikke å styre oss i forkant av sommerens tokt med RIB langs Sørlandskysten og investerte i noen skikkelige ”guttesaker”.

Sider

Abonner på 11