1

I fjor høst søkte vi etter testbåt for Marinovator båtgarasje. Responsen lot ikke vente på seg. Vi endte opp med en Saga 310 som gjennom vinteren skal ligge i boblehavn på Dronningen i Oslo.
Fartsbokser på sjøen?, Isfritt i sprengkulda mm
Kjøp av båt fra Sverige, Hva trenger skipperen av papirer for å føre en 58-foter? mm
Språklig godbit, Båtførerprøven på nett... mm
Jenter som liker sjølivet er ikke hyllevare. Vi fant ei som hadde smilt fra øre til øre både i kulling, non-stop nattseilas Tananger-Kristiansand og et antall andre prøvelser. Nå var tiden kommet for å oppleve teltlivet i skjæra – komme så nær skjærgården det lot seg gjøre.
Perfekt til styrhusbåten ”Baklader”, ”Børstraktor”, ”pølsebubåt” eller styrhusbåt. Ingen har klart å gi en skikkelig definisjon av akkurat denne båttypen, men båtene trives best med en litt større påhengsmotor mellom 115 og 150 hk.
Forvandlingen: Skibsplast er på vannet med en ny 605 DC. Alt er forandret fra forgjengeren, men skroget imponerer mest.
Overlegen: Tarfish 1040 er toppmodellen i Targas fiskebåtserie. Båten bygger på Targa 31, men har kortere hytte, større akterdekk, mindre lugar og større toalettrom. En rendyrket, kraftig skjærgårdsjeep med hytte - med imponerende praktiske og tekniske kvaliteter.
Et av temaene som stadig vekk avstedkommer en rekke innlegg på vårt diskusjonsforum på www.batmagasinet.no er problemene med motorhavarier. I desemberutgaven skrev vi at Volvo Penta sier de har registrert 80 havarier av D4 og D6-modellene her i Norge.
Jon Herman Linges Vesling er på fjorden igjen – i ny drakt. En morsom åpen dagsturbåt , men den må for all del ikke overmotoriseres.

Sider

Abonner på 1