1

Finnmaster 59 SC har fått helt ny dekkslayout, men er basert på et noe eldre skrog. Utmerkete sjøegenskaper og mange smarte løsninger gjør dette til en ypperlig bruksbåt.
Babord har en fortid som adrenalinjunkie. Fallskjermhopping, fjellklatring og slikt. Styrbords hang til spenning strekker seg til å sette i en stikkontakt. Det lå an til en kulturkollisjon da farkosten ZapCat bød opp til dans.
Med flytende gummi er det lett å gå amok. Vi dyppet alt vi kom over: Verktøy, elektriske ledninger, tauverk og mye mer. Og det fungerer utmerket.
Vi har testet det svenske produktet Blueflow Fuel. Med en gjennomstrømningsmåler, en blåtannsender og en GPS får man presentert motorens forbruksdata på mobiltelefonen. En fiffig idé, men dessverre er instrumentet svært unøyaktig. Produsenten lover fem prosents feilmargin i forhold til faktisk forbruk– vi kom aldri under 14 prosent.
Mye båtutstyr kan vi greie oss uten, men dieselvarmeren min får du aldri. Stell pent med den.
I denne testen setter vi de splitter nye 60-hesterne fra Honda og Suzuki på prøve mot konkurrentene fra Evinrude, Mercury og Yamaha. Forbruket for to av modellene ligger under halvliteren per nautisk mil. En av dem er testvinneren Honda.

Sider

Abonner på 1