1

Skipper Thor Helge Salomonsen mener turister blir lurt inn i farvann som er dårlig merket i sjøkartene. Sørlandsleia har blitt hovedleia for de som ferierer med båt i Arendalsområdet.
Garmin lanserte for en tid tilbake ”Auto Guidance” på sine nyeste kartplottere. Enkelt sagt legger plotteren en rute for deg mellom to definerte steder. Vi har testet autorute-funksjonen på deres modell GPSMAP 4010 gjennom en sesong på kryss og tvers i Hordaland og Sogn og Fjordane.
Vi har testet to Viksund 340 Fly – en med drev og en med strak aksel. Drev er overlegent strak aksel på fart og støy. Men gevinsten av redusert forbruk spises opp av høyere vedlikeholdskostnader.
Med sin nye Saga 385 har Saga Boats på Selje vist evne til mye nytenkning. Det har tatt tre år å utvikle en ny kongeSaga.
Med Offshore 31 nærmer Minor seg Targa i finesser. Skroget har blitt skumfylt og designet er vel gjennomtenkt. Og i stedet for flybridge har Minor valgt en gigantisk takluke over salongen.
Nesten hele den gamle sportsserien er ute av Ibizas modellprogram. Nå erstattes de av en helt ny sportsbåtserie. Det er blitt en hybridbåt som ikke lett lar seg plassere i tradisjonelle kategorier.
Ove Stokstad i Sarpsborg må være fjorårets mest ulykkelige båteier. To motorhavarier spolerte sesongen. Tre timer etter den første reparasjonen skar det seg igjen. Hvem tar ansvaret?
Kypriotiske Karnic har vært på det norske markedet i ti år. Og det nye flaggskipet 2965 bygger på en nordisk lest. Konseptet blir bra – men feilene vi fant må utbedres.

Sider

Abonner på 1